Bombă! Patronul Electroalfa reţinut de procurorii DNA

gheorhe ciubotaru electroalfa botosaniPatronul societăţii Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, a fost reţinut, joi, de procurorii DNA într-un dosar de corupţie. Alături de acesta în dosar mai sunt cercetaţi un director al ENEl şi vicepreşedintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Domeniul Energiei, la rândul său fost angajat al Electroalfa.

Gheorghe Ciubotaru, care este cel mai bogat om de afaceri din Botosani, este acuzat de infracţiunea de complicitate la luare de mită, în timp ce Florin Gugu, director Enel, este acuzat de dare de mită, iar Claudiu Sorin Dumbrăveanu de luare de mită.

like facebookPotrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2013, Claudiu Sorin Dumbrăveanu, vicepreședinte ANRE și membru al Comitetului de reglementare, a pretins și a obținut, de la Florin Gugu, director ENEL, în baza unei înțelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru societatea comerciala Electroalfa International, al cărei asociat este Gheorghe Ciubotaru.

gheorghe ciubotaru la dnaFoloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuție lucrări în valoare totală de 407.199,10 lei, în schimbul îndeplinirii, de către Claudiu Sorin Dumbrăveanua unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 și 3 octombrie 2013, a unor intervenții, în virtutea funcției, pentru avantajarea intereselor ENEL. Acestea au fost micșorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%,  majorarea unui spor de eficiență de la 25% la 50% și  informarea ENEL despre faptul că un control nu avea la bază o reclamație, ci era în programul anual de control.

Vezi aici comunicatul de presă al DNA privind arestarea lui Gheorghe Ciubotaru şi faptele care i se impută!

Reţinerea lui Gheorghe Ciubotaru, care este preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Electroalfa, survine la două săptămâni după ce firma acestuia a fost vizitată de premierul Victor Ponta. Electroalfa International, care lucrează în principal în domeniul producţiei de aparataj electric, este una dintre cele mai mari companii din ţară în acest sector.

La Botoşani, firma patronată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru a obţinut contracte foarte mari cu statul, devenind constructorul depozitului ecologic de deşeuri de la Victoria, dar şi cel care reabilitează Spitalul Judeţean Mavromati, ambele obiective de peste zece milioane de euro.

De asemenea, Electroalfa International a câştigat anul trecut licitaţia pentru construcţia parcului de agrement Cornişa, în valoare de 20 de milioane de euro.

În 2012, firma lui Ciubotaru a avut o ciofră de afaceri netă de 161 milioane de lei şi un profit de peste 12 milioane de lei.

20 thoughts on “Bombă! Patronul Electroalfa reţinut de procurorii DNA

  1. Salariatii- sau familia Electroalfa – cum ne numim noi, suntem alaturi de dl Ciubotaru si familia dumnealui. Cu totii stim ca este o facatura intrucat acest DNA se transforma intr-un fel de Inchizitie. E o chestiune de timp pana vom afla pentru cine lucreaza. Acuzatiile sunt ridicole si se va demonstra acest lucru. Numaicitind textul comunicatului iti dai seama ca totul e cusut cu ata alba. Suntem mandri ca lucram in aceasta companie si asa vom ramane in continuare. Fruntea sus! Va suntem alaturi! Suntem siguri ca totul va fi bine!

    1. Tot Botosani-ul stie ca la noi in oras firma care ofera cele mai bune conditii de lucru, oportunitati de dezvoltare profesionala, salarii competitive este Electroalfa . Aceasta firma a devenit ce este astazi pornind de la viziunea unui mare om , interesat de soarta angajatilor sai , de dezvoltarea orasului in care locuieste , un om corect; Gheorghe Ciubotaru a dovedit constant acest lucru timp de douazeci de ani, si aceasta este imaginea sa reala. Mare pacat ca interesele politice distrug in mai putin de o zi realizari de zeci de ani…

    2. Asunde-te Marcele si du-te dracului lingau ordinar, nu stie nimic Ciubotariu si nici idiotul de Ponta , a dracului de hoti !

  2. Intradevar, suntem alaturi de D-nul Ciubotaru si ne rugam sa treaca cu bine de aceasta mascarada numita DNA. Chiar nu inteleg care e scopul DNA-ului in acest caz, nu inteleg de ce trebuie sa fie legati de maini si sa posteze cu asemenea detalii, nu sunt criminali in serie, nu prezinta pericol social si pericluteaza viata nimanui. Suntem alaturi de Electroalfa, suntem alaturi de societatea care a dat si da de munca sutelor de oameni din Botosani, se platesc salariile la timp, nu si-a batut joc de angajati, si asta e lucrul cel mai important !!! Rusine DNA !!!

  3. Un om de mare caracter care a facut imens pentru acest judet si chiar si pentru tara – prin prisma miilor de miliarde date impozit la stat. A cladit de la zero aceasta afacere, cu inteligenta si tenacitate, pornind din un apartament si de la atelierul din casa din spatele stadionului. A dat o sansa unor oameni (asa cum sunt si eu) pentru care Electroalfa a insemnat mult mai mult de un loc de munca – a insemnat o scoala. Sper sa treaca peste aceste hopuri, eu il cunosc ca un om tare, sper sa il vad zambind din nou. Mi s-a parut mizerabil faptul ca a fost scos in catuse. Fugea undeva ?????

  4. SUPER…PE UNDE TRECE PONTA SE LASA CU ARESTARI.
    SUNT CURIOS CE ARE DE COMENTAT ACUM PONTA, MORTARIUC SI DROGATUL DE COSMIN,VIZAVI DE ACEASTA ARESTARE.
    AAAAAAAAA… E TOT MANA LUI BASE…
    CONCLUZIE: PONTA ARE DE A FACE NUMAI CU LINGAI CORUPTI PANA IN MADUVA.
    BRAVO DNA CA VA FACETI TREABA INDIFERENT DE PERSOANA

    DECI AVETI GRIJA PE VIITOR CU CINE VOTATI

    1. de ce se face atat de multa reclama lui ponta? totul e politic din ce se vede…. ciubotaru nu a fost niciodata intr-un partid politic. cei care il asociaza cu psd cauta false legaturi. un om ca Ciubotaru nu merita asociat cu astfel de nume si asta e dovedita prin tot ce a creat in botosani… fabrici, locuri de munca, etc
      lasati politica pentru politicieni!

  5. Electroalfa insemana locuri de munca, bani la buget, putere de cumparare, un municipiu, un judet mai prosper. Cei ce se bucura pentru acest spectacol regizat dau dovada ce oameni mici sunt!

  6. domnilor electroalfisti, mandri mai sunteti pe spinarea fostilor angajati de la electrocontact botosani, firma capusata de marele vostru patron!!invatati un pic din istoria economica a judetului si o sa va minunati de multe alte lucruri….de cauciuc, de fabrica de zahar trusesti, bucecea, fabrica de mobila, electro….imaia si celelalte, si aflati cum s-a distrus intreaga fortza a zonei industriale, unde, pe ici pe colo, au aparut unele firme inclusiv a voastra! de felicitat e patronul vostru ca a stiut sa se extinda cu productia si toate cele, dar mandria lasati-o deoparte!!mandria poate fi electrocontact botosani, cu capusele din jurul ei, in anii trecuti!

    1. Draga @gigi, Electroalfa a salvat ce se putea din Electrocontact (angajatii valorosi), nici vorba sa o capuseze.
      Prin Electroalfa, Electrocontact a trait mai departe. Altfel era doar o amintire trista asa cum este fabrica de cauciuc de care amintesti. Pacat este ca celelalte fabrici (cauciuc, imaia, zahar, mobila etc) nu au avut un Ciubotaru care sa continue domeniul la Botosani la nivele inalte de performanta.
      Mereu apar niste tristi ca tine carora le place sa loveasca un om aflat in o situatie delicata – el va iesi insa din situatie, il stiu un luptator. Tu vei ramane insa asa ca si acum, un frustrat. Pun pariu ca esti unul care a pierdut un concurs de intrare la Electroalfa si acum dai cu pietre.

    2. mandria e a celor ce fac ca lucrurile sa existe acum, nu a celor care isi dau cu parerea. ca si intr- o afacere la inceput: degeaba ai la inceput mii de euro daca nu stii sa ii reinvestesti si sa ai continuitate in activitate. daca cineva a distrus ceva aceia sunt statul si politicienii.
      daca nu va convine ca electroalfa e o familie unita si mandra uitati-va in gradina altora.

  7. Vesti bune! S-a dovedit faptul ca e nevinovat! Cum era de asteptat, de altfel! Putere pentru a repara raul facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *