Au fost acordate premiile pentru concursul „Școala mea protejează mediul!”. Vezi ce liceu și ce școală au câștigat marele premiu!

hunca la premierea concursului scoala mea protejaza mediulSala de Marumură a Teatrului Mihai Eminescu a găzduit, joi, de ziua mondială a mediului înconjurator, premierea concursului „Școala mea protejează mediul”, organizat de Primăria Botoșani și Agenția pentru Protecția Mediului.

Concursul a ajuns, anul acesta, la ediția a VII-a și este desfășurat pe două secțiuni: licee și respectiv școli gimnaziale. Competiția propriu-zisă s-a desfășurat în perioada martie-mai 2014 când elevii și profesorii înscriși au desfășurat activități de protejare a mediului înconjurător, cele mai interesante fiind premiate.

La festivitatea de premiere au participat din partea Inspectoratului Școlar Botoșani, Mihaela Huncă, din partea Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, directorul instituției, Eugen Mateciuc, iar din partea Primăriei și a Consiliului Local Botoșani, consilierul local, Adi Petrușcă. premiere-1

Festivitatea a început cu acordarea premiilor la secțiunea Gimnaziu, acestea revenind următoarelor școli:

Mențiune: Școala nr. 12 Botoșani, Școala Ștefan cel Mare Botoșani, Școala Elena Rareș Botoșani, Școala nr. 11 și Școala nr. 7

Premiul III: Școala nr. 10 Botoșani

Premiul II: Școala nr. 17 Botoșani

Premiul I:  Școala Grigore Antipa Botoșani

La secțiunea Licee, premiile au fost următoarele:

Locul III: Liceul Tehnologic Petru Rareș

Locul II: Liceul Tehnologic Dimitrie Negreanu

Locul I: Liceul Teoretic Gr. Antipa

Au fost acordate și diplome de merit profesorilor care au coordonate elevii pentru a se implica în activități de mediu, dar și două premii de excelență care au revenit Liceului Tehnologic Special Sfântul Stelian din Botoșani și Cercului de Protecția Mediului de la Palatul Copiilor Botoșani, coordonat de profesoara Cecilia Vicoveanu.

Premiul I la ambele secțiuni a constat într-o imprimantă multifuncțională, premiul II, la ambele secțiuni, tot câte o imprimantă , dar mai puțin performantă, iar premiul III, la ambele secțiuni, câte o tabletă.  Mențiunile au constat în componente IT: căști, microfon, tastatură&mouse wirless.

Elevii de la Școala nr. 12 au confecționat pentru evenimentul de astăzi fluturași prin care i-au îndemnat pe oamenii prezenți să protejeze natura pentru că  „sănătatea noastră depinde de sănătatea mediului înconjurător!”.

Premierea concursului „Școala mea protejază mediul!” a fost urmată de premierea celei mai active Patrule de Reciclare din județ, respectiv cea a Liceului Regina Maria din Dorohoi. Patrula de reciclare este un program al Asociației RoRec.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *