Puşi să restituie banii încasaţi ilegal pe ajutoare sociale, după ce au dat declaraţii false

tocariu sebastianSute de botoşăneni care au încasat ilegal ajutoare sociale vor trebui să le înapoieze statului. În urma unui control al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială s-a constatat că mulţi dintre beneficiarii venitului minim garantat şi cei ai alocaţiilor de susţinere familială au încasat bani ilegal declarând că nu au venituri.

Potrivit directorului AJPIS, Sebastian Tocariu, de la începutul anului şi până în prezent s-a constatat un debit de 8.483 lei la alocaţii de stat, 56.000 lei la venitul minim garantat şi 24.000 la alocaţii de susţinere familială.

like facebookCele mai multe cazuri au fost aici cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Au luat subvenţii la agricultură fără să declare ca şi venituri, iar în momentul în care Curtea de Conturi a intersectat bazele de date, i-a găsit cu venituri. Nu le facem debite din start, ci cerem primăriilor să facă anchete sociale, îi verifică la faţa locului. La alocaţii de stat a mai fost câte un deces şi nu s-a anunţat„, a spus Tocariu.

Peste 100 de botoşăneni care primesc venit minim garantat şi alţi peste 500 de beneficiari ai alocaţiei de susţinere familială vor trebui să restituie banii încasaţi necuvenit de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *