Exclusiv! Mall-ul din Botoşani, în pierdere. Vezi ce „gaură” a lăsat după un an de funcţionare!

uvertura mall botosaniSingurul mall din Botoşani, inaugurat în aprilie 2013, pare să fie o gaură uriaşă pentru proprietar. Acesta a înregistrat pierderi însemnate în primul an de funcţionare. Potrivit unor surse neoficiale, în bilanţul aferent anului 2013, Uvertura Mall SRL, societate ce administrează centrul comercial cu acelaşi nume, a înregistrat o cifră de afaceri de 4.839.000 lei şi o pierdere de 52.051 de lei.

În acelaşi timp, datoriile societăţii ajung la 100.000.000 de lei, reprezentând credite contractate pentru ridicarea complexului şi datoriile la partenerii de afaceri.

like facebookPrimele semnale de ineficienţă a centrului comerciale au fost date în toamna anului trecut, când societatea ce administrează spaţiul a început să execute silit chiriaşii ce nu îşi mai plăteau la timp obligaţiile.

uvertura mall botosaniPână acum, Uvertura Mall a introdus în instanţă opt dosare, primele şapte fiind admise de instanţă împotriva societăţilor Tortilla Food SRL, Avangard Limited Edition SRL, Pecioara SRL, Crumo Business SRL şi Entertainment Impex SRL precum şi împotriva unei persoane fizice. Ultima acţiune în instanţă a fost introdusă împotriva firmei Silver Bear SRL, judecătorii urmând să se pronunţe.

Centrul Comercial, care este controlat de omul de afaceri ieşean Dănuţ Prisecaru, a fost deschis în aprilie 2013, după ce lucrările de construcţie au început în 2008.

5 thoughts on “Exclusiv! Mall-ul din Botoşani, în pierdere. Vezi ce „gaură” a lăsat după un an de funcţionare!

  1. plateste primaria la bugetul lui smecheru de iasi si ii face bugetul cu institutiile statului, piata,buletinele si altele…

    1. Din ce a aparut in presa pana acum, Primaria nu plateste nimic pentru buletine, iar activitatea pietei este subventionata financiar de Mall.
      Daca ar plati Primaria „la bugetul lui smecheru de iasi” cum spui tu, firma ar trebui sa aiba profit nu pierdere. Iar „smecherul de iasi” nu poate lua dividende din pierdere.
      Dorel, cred ca numele ti se potriveste.

  2. Nu stiu situatia mall-ului din Botosani, stiu inca ca marea majoritate a mall-urilor din tara au pierderi in primul an (multe au 2-3 ani la inceput), profiturile apar in anii urmatori. Exceptiile sunt date de proiectele deosebite (mall-ul din Baneasa etc). In provincie insa este greu sa ai profit in primul an. Este bine ca s-a facut mall si la BT, trebuie sustinut pentru ca proiecte de acest gen atrag si alte investitii.

  3. bai gheorghe zis george esti angajatul lu prisecaru sa-l plângi?sa de la primarie cotârla mică ce esti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *