Mame lăsate fără indemnizaţia de creştere a copilului, după ce au fost depistate cu venituri

mama cu copilAgenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a dispus sistarea a nu mai puţin de 28 de indemnizaţii pentru creştere a copilului în acest an după ce s-a constatat, în urma unor controale, că mamele au realizat simultan şi alte venituri. Potrivit directorului AJPIS Botoşani, Sebastian Tocariu, există situaţii când debitul se ridică şi la 10.000 lei în cazul unei persoane. AJPIS urmează să facă o centralizare a prejudiciului total constatat în cazul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

Aceste persoane trebuiau să fie în perioada de creştere a copilului, iar la Finanaţe apăreau că au încasat nişte bani. În urma anchetelor, s-a confirmat faptul că au avut activităţi lucrative şi atunci trebuie să dea banii înapoi„, a spus  Sebastian Tocariu. 

like facebookAJPIS încearcă acum recuperarea debitelor constatate. Pentru persoanele aflate în plată recuperarea se face prin reţinere din drept, iar în cazul celor care nu mai sunt în plată se vor trimite notificări la domiciliu.

Indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului este de peste 600 de lei, iar cea maximă de 3.400 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *