Medicul Manuela Ciortea: Alergiile cresc de la o săptămână şi de la o lună la alta. Sunt punguţe cu tot ce vrei şi care sunt bombe

manuela ciortea medic 1Alergiile afectează un număr din ce în ce mai mare de botoşăneni, atenţionează medicii specialişti. Potrivit medicului alergolog de la Spitalul Judeţean, Manuela Ciortea, în ultimii ani s-a înregistrat o adevărată explozie în patologia alergologică.  Sunt cazuri de alergii la praf, la mucegai, animale, fructe şi ingredientele din alimente. Alergiile alimentare încep la copii, susţine medicul alergolog, de la vârstă fragedă, atunci când sunt sugari.

Cazurile de alergii cresc de la o săptămână şi de la o lună la alta, din mai multe motive: expunere mai mare la alergeni, atât la aerul alergen, pentru că la ora actuală nici nu mai ştim cu certitudine ce respirăm. La copii sunt frecvente alergiile alimentare, pentru există multitudinea de punguţe cu tot ce vrei în ele şi care sunt bombe nu numai calorice, ci bombe de E-uri şi de alergeni greu de detectat. Acele E-uri provoacă alergii rebele care nu se mai termină„, a menţionat medicul Manuela Ciortea.

Medicii recomandă părinţilor să evite să dea la copii alimente din comerţ cu E-uri.

like facebookPotrivit medicului specialist, alergia este o afecţiune genetică. Dacă un părinte este alergic, cu mare probabilitate copilul va fi şi el alergic, iar dacă ambii părinţi sunt alergici, sigur copilul va fi şi el alergic, mai spune Manuela Ciortea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *