Miliard primit după o concediere abuzivă

ijp BotosaniUn poliţist concediat în 2012 a reuşit să obţină în instanţă reangajarea, plus plata salariilor aferente perioadei scurse de atunci.

Constantin Ciomârtan Foca, inspector în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Dorohoi, a fost concediat pe 9 martie 2012, în baza ordinului MAI nr. II/2495, după ce superiorii lui (n.r. – şef al inspectoratului era atunci Viorel Şerbănoiu) au considerat că, în toamna 2011, a săvârşit o abatere disciplinară, intervenind ilegal în activitatea altui poliţist. Instanţa a considerat sancţiunea prea dură şi a înlocuit-o cu „mustrare scrisă ”.

like facebook„S-a spus atunci că am sunat un şef de post şi am intervenit pentru o persoană în timpul unei anchete. S-a dovedit că nu am săvârşit nicio abatere, întrucât respectiva persoană nu a fost acuzată de săvârşirea vreunei fapte de natură penală, iar eu nu am făcut altceva decât să întreb în ce calitate este chemată la post. S-a mai spus că aş fi lipsit nemotivat o oră din timpul programului. Am demonstrat în instanţă că în intervalul respectiv eu am fost în acţiune cu colegii mei”, a declarat inspectorul Constantin Ciomârtan Foca.

Potrivit calculelor, IJP va trebui să achite ofiţerului mai mult de un miliard de lei vechi, plus cheltuielile de judecată.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *