Noi premii pentru elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu”

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniTrei elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-au întors cu rezultate meritorii de la concursuri şcolare. La Olimpiada de Lingvistică, etapa naţională, desfăşurată la Bucureşti, în perioada 16 – 18 mai, elevul Ştefan Răzvan Bălăucă din clasa a VIII a, de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Botoşani a obţinut o menţiune, situându-se pe locul al cincilea, în contextul în care, la nivelul claselor de liceu, primii patru clasaţi merg la etapa internaţională, elevul botoşănean având astfel reale şanse de a se califica printre primii în anii ce urmează.

Tot Ştefan Bălăucă a obţinut şi premiul special al Facultăţii de Litere Bucureşti pentru logica rezolvării, fiind felicitat de membrii comisiei pentru argumentarea lucrării susținute. Elevul este îndrumat de profesor Violeta Zamfirescu.

like facebookÎn plus, pe 1 iunie 2014, alte două eleve ale Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” s-au întors de la Iaşi cu rezultate onorabile la Concursul Transcurricular de Lectură şi Interpretare ,,Ionel Teodoreanu” , etapa naţională, desfăşurat în perioada 29 mai – 1 iunie 2014. Eleva Mădălina Ababei din clasa a VI a (profesor Daniela-Paula  Epurianu) a obţinut premiul special al Colegiului Naţional ,,Costache Negruzzi” Iaşi, care a găzduit cea de-a IX –a ediţie a acestui concurs, cu probă scrisă şi probă orală, şi premiul special al Comisiei centrale. Un premiu special al comisiei a obţinut şi eleva de clasa a VIII-a, Andreea Puşcaşu (profesor Violeta Zamfirescu).

Felicitări elevilor ce reprezintă cu succes Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Botoşani, toţi fiind participanţi şi câştigători la mai multe olimpiade şi concursuri şcolare desfăşurate în acest an, atât la etape judeţene, cât şi la etape naţionale„, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Eminescu.

One thought on “Noi premii pentru elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *