Municipiul Botoşani colectează deșeurile electrice. Vezi unde vor fi punctele de colectare!

deseuri electriceCampania Asociaţiei RoRec, ”Locul deșeurilor nu este în preajma ta!” revine pe 6-7 iunie 2014, cu o nouă acţiune de colectare în Municipiul Botoșani. Parteneri în această campanie sunt Primăria Botoșani, APM Botoșani, Universitatea Gheorghe Asachi din Iași, Palatul Copiilor – Cercul Protecția Mediului, Cercul de Orientare Turistică Botoșani şi Uvertura Mall.

Ne bucură faptul că această campanie are loc în perioada când sărbătorim Ziua Mondială a Mediului. Este cel mai potrivit moment pentru a transmite celor din jurul nostru un mesaj de încurajare în adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. Am constatat că, de multe ori, copiii ne dau exemple de implicare şi atitudine pozitivă faţă de campaniile de colectare a DEEE-urilor şi acest lucru ne bucură”, a precizat directorul executiv al APM Botosani, Eugen Mateciuc.

like facebookVineri şi sâmbătă, 6-7 iunie 2014, între orele 09.00-17.00 vor fi deschise 2 puncte provizorii de colectare, unde botoşănenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenajate în următoarele locuri: Agenţia pentru Protecția Mediului Botoșani şi Magazin Elvila (parcare)

Agenții Patrulei de Reciclare, se vor implica în această acțiune din Botoșani. Programul de colectare va fi între orele 09.00-17.00.

Asociația RoRec, împreună cu autoritățile locale, pun la dispoziție serviciul gratuit de preluare a DEEE-urilor voluminoase direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție. Tot ce trebuie să faci este să apelezi gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între 9.00 și 17.00.

“După ce i-am explicat despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice, bunica m-a lăudat și mi-a spus că facem un lucru foarte frumos. Și-a amintit că în vremea când era elevă și ei colectau sticlă, hârtie, fier vechi și se simțeau utili societății”, a povestit o elevă voluntară implicată în acțiunile de colectare ale Asociației RoRec.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *