Din cauza creşterii cotei de pericol a riului Prut pe raza comunei Rădăuţi Prut au fost inundate in perioada de timp, un număr de aproape 300 de locuinţe iar cel putin 40 au fost distruse, alte citeva zeci de locuinţe fiind in pericol de a fi inundate.
Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă ajutate de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, jandarmi, militari, poliţişti şi alte forţe angrenate in prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii au acţionat pentru evacuarea persoanelor, bunurilor acestora şi animalelor din calea apelor involburate.
La operaţiunile de salvare au participat, duminica, 45 de pompieri (8 ofiţeri şi 37 subofiţeri), 30 de poliţişti de frontieră , 21 militari, 22 jandarmi, un funcţionar public un echipaj de poliţie, 10 lucrători SGA, 3 medici care asigură asistenţa medicală şi un număr de 102 membri SVSU comuna Rădăuţi Prut .
Pentru ajutorarea şi adăpostirea persoanelor sinistrate, au fost trimise in zona calamitată 10.000 litri de apă, iar I.J.S.U. Botoşani a adus un număr de 3 corturi, 40 de pături, 25 costume de militar, iar I.J.J Botoşani şi U.M 01251 Botoşani 4 respectiv 2 corturi. De asemenea, au fost solicitate alimente din rezerva de stat, 2 bărci cu motor şi personal de deservire de la ISU Vaslui, care se vor deplasa către zonele afectate de inundaţii.
La 24 de ore de la evacuare, persoanele sinistrate din Baranca comuna Hudeşti nu se pot intoarce incă la casele lor, aceştia fiind cazaţi in continuare la rude şi prieteni. Situaţia din zona calamitată fiind ţinută sub observaţie şi monitorizată de către personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani.
Evaluarea exactă a distrugerilor cauzate de inundaţii precum şi cuantificarea pagubelor va fi efectuată după retragerea apelor.