Festival de teatru francofon organizat la Botoşani

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniVineri, 30 mai, a avut loc în sala teatrului “Mihai Eminescu”  Botoşani, Festivalul judeţean de teatru francofon « Parole et Théâtre ». Evenimentul, patronat de Inspectoratul Şcolar, a fost organizat de Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de limbă şi literatură română, Centrul de limbi străine, Societatea cultural-artistică „Arlechin” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi a fost monitorizat de profesorii: Crina Muraru, Camelia Şcarlii şi Nicoleta Chiponcă. Prezentatorii au fost elevi din liceul organizator, Puiu Roxana-Emanuela  și Dughilă Mihai-Bogdan.

like facebookLa secţiunea teatru pentru elevii de gimnaziu, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-a distins cu premiile:

–         Trofeul Festivalului,

–         Premiul I pentru cel mai bun spectacol cu piesa „L’animal parfait”,

–         Premiul I pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal (Şerban Nistor),

–         Premiul I pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal (Ilinca-Ioana Zgîrcea),

–          Premiul I pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar (Codrin-Iulian Grebeniţă).

–         Premiul II pentru cel mai bun spectacol cu piesa „Le malade imaginaire”, Premiul I, pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal (Tudor Cotoc), Premiul II pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal (Adelina Budai-Ungureanu), Premiul III pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar (Andrei-Vlad Grigore).

–         Premiul III pentru cel mai bun spectacol cu piesa „Les spécialistes”

–         Menţiune pentru cel mai bun spectacol, cu piesa „La visite médicale” şi Premiul II pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar (Andrei Nesimuca).

La secţiunea teatru pentru elevii de liceu, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a participat cu

–         piesa „L’anglais tel qu’on le parle”, care a fost premiată cu Premiul II pentru cel mai bun spectacol, Premiul I pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal (Nechita Ramona-Alexandra).

–         piesa „Discussion”, care a fost distinsă cu Premiul III, pentru cea mai bună interpretare în rol secundar (Elena-Alexandra Căşieriu).

Interesul pentru studiul limbii franceze a crescut considerabil, la noi în şcoală, datorită fie unui corp profesoral bine pregătit, fie metodelor  moderne interactive de învăţare a unei limbi străine. Ne bucurăm de rezultatele obţinute la acest festival, felicităm organizatorii pentru iniţiativă şi sperăm să continuăm seria performanțelor şi la această disciplină școlară”, a menționat directorul Colegiului, prof. Cristina Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *