TSD a sărbătorit 1 iunie prin acțiuni caritabile

tsd copii 1 iunieDuminică, 1 iunie, Tineretul Social-Democrat botoșănean a sărbătorit alături de copiii de la Școala nr. 6 și alături de două dintre centrele de plasament din Botoșani, Ziua Internațională a Copilului.

În prima parte a zilei, membrii TSD – Municipiul Botoșani, în frunte cu președintele interimar, Bogdan Buhăianu, au organizat o ieșire la film destinată copiilor Școlii nr. 6, la cinematograful Cine Grand Botoșani. Acțiunea, în colaborare cu  Școala nr. 6 Botoșani, se înscrie în rândul mai multor activități din cadrul concursului național ”Democrație și toleranță”. Obiectivul concursului este dezvoltarea unei conștiințe civice în rândul tinerilor și creșterea toleranței. Activitățile din cadrul proiectului, precum invitația la film lansată de TSD Botoșani, se adresează copiilor aflați în situații financiare și sociale dificile.

Ne bucurăm că am reușit să colaborăm cu echipa de la Școala nr. 6 și să ne implicăm în acțiunile destinate copiilor mai puțin norocoși. Noi, cei la TSD Botoșani milităm pentru o implicare reală în viața comunității, pentru solidaritate.  Facem apel pe această cale la toți botoșănenii ca în momentele de sărbătoare să se gândească și la cei din jurul lor. Copiii, în special cei care trăiesc în medii vulnerabile au nevoie cel mai mult de ajutorul nostru, și credem că este datoria fiecăruia dintre noi să fim alături de ei, nu doar de 1 iunie, ci în fiecare zi”, a declarat președintele TSD Municipiul Botoșani, Bogdan Buhăianu.

like facebookAcțiunile TSD au continuat la două centre sociale: Centrul de integrare prin terapie ocupațională și Centrul Sfântul Mina. Președintele TSD Botoșani, filiala județeană, în colaborare cu tinerii social-democrați de la filiala municipală a Organizației, au pregătit o serie de surprize tinerilor și copiilor din cele două centre.

Am fost primiți cu mare bucurie la cele două centre sociale pentru copiii și tinerii defavorizați. Ne-am jucat împreună, le-am oferit pizza și tort, iar copiilor le-am pregătit și câteva surprize din partea noastră. Cu siguranță seria de acțiuni pentru copiii din medii defavorizate nu se va opri aici. Vrem ca pe viitor să implicăm cât mai mulți botoșăneni în acțiunile caritabile pe care le organizăm, a declarat președintele TSD Botoșani, Dana Lăzăruc.

Cu ocazia Zilei Copilului, si organizatia TSD Saveni, a organizat duminică, începând cu orele 11:00, la sediul PSD, un concurs de desene adresat elevilor prescolari, precum si celor din clasele primare. Acestia au fost provocati sa infatiseze printr-un desen, modul in care percep ziua de 1 iunie.

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care retraim cu toţii momentele plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi’’, a declarat președintele Organizației TSD Săveni, Andreea Cocoi.

Participantii care au realizat cele mai frumoase desene au fost premiati cu jucarii, carti de colorat, dulciuri si diplome din partea organizatiilor TSD Saveni si TSD Botosani.

sursa. comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *