Concurs naţional de protecţia mediului, cu 25 de echipaje din ţară

concurs national mediuPalatul Copiilor Botoșani și Asociația ”Papucul doamnei” au organizat în Tabăra Agafton, în perioada 29 mai-1 iunie 2014, a VIII a ediție a Concursului Național de Protecția Mediului ”Și gestul tău contează!”.

Au fost prezente 25 echipaje din țară calificate după prima etapă a concursului, care a avut loc în perioada 3-17 martie 2014 și a cuprins 4 secţiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deşeuri şi colaj cu materiale din natură.

Oficial a fost lansată și apariția nr. 2 al revistei ”Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate!” cu I.S.S.N.

concurs national mediu 1A fost amenajată o expoziţie cu lucrările primei etape şi un stand cu materiale informative dedicat Zilei Internaționale a copilului cu tema ”Dreptul la un mediu sănătos” oferite de Centrul Europe Direct Botoşani.

Deși vremea nu a fost prielnică nu s-au abătut de la programul concursului astfel încât participanții au ajuns la bisericuța de lemn ”Sf. Împărați” din cel mai vechi sat din Moldova, Horlăceni, la Mănăstirea Gorovei și Moșia ”Cai de vis”, destinații frumoase de pe meleagurile botoșănene.

like facebookAtelierele de lucru cu tema “Verde gândim, energie economisim!” au pus la încercare creativitatea și îndemânarea participanților dovedind utilitatea refolosirii materialelor naturale și artificiale. Lucrările realizate au intrat în mult așteptata tombolă a elevilor.

Ca partener special a fost invitat Florin Ovidiu Catz Marcoci, reprezentantul zonal al Asociației Ecotic să susțină un seminar și să asiste la o activitate specială de construcție a unui pod din baterii uzate, baterii ce au fost colectate de fiecare echipaj în parte. Coordonatorii activității au fost elevii voluntari ai Asociației ”Papucul doamnei”, Condurache Alice, Tatarciuc Șerban și Arariței Alexandra. Pentru această activitate echipajelor li s-au oferit diplome, materiale informative, recipiente tip căsuță pentru baterii și marele premiu, o imprimantă, pentru activitățile Cercului protecția mediului de la Palatul Copiilor Botoșani.

Concursul s-a încheiat într-un cadru festiv unde li s-au acordat elevilor şi cadrelor didactice diplom.

Parteneri: Primăria municipiului Botoșani, I.Ș.J. Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și tineret, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică și Asociația Ecotic.

Colaboratori: Centrul Europe Direct Botoșani.

Sponsor: Fundația ”Arbitrii eleganței și fii” din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *