Spor de predare simultană şi diferenţe salariale solicitate în instanţă de profesori

iuliana nacu
Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) a deschis noi procese în instanţă în numele cadrelor didactice. Iuliana Nacu a declarat că într-un proce se solicită acordarea sporului de predare simultană la gimnaziu, spor care nu este acordat de multe şcoli din judeţ. Acţiunea a fost deschisă în numele a câtorva zeci de cadre didactice care predau în sistemul simultan, dar nu primesc acest drept salarial.

Sporul se acordă şi la clasele I-IV, dar la gimnaziu, însă şcolile nu-l acordă. Există o lege şi o decizie a Curţii Constituţionale şi pe baza acelei decizii s-a putut deschide această acţiune. Sporul primit depinde de numărul de clase la care predau şi se poate merge până la 15% din salariul de bază„, a menţionat Nacu.

like facebookO altă acţiune deschisă de SIP în instanţă face obiectul acordării diferenţelor salariale pentru perioada 2010-2011 angajaţilor din învăţământ. Acţiunea a fost deschisă în numele a mii de membri de sindicat.

Salariul amputat în 2010, conform Legii 118,  trebuia să revină la normal. Procesul s-a deschis pentru toate şcolile, pentru toţi cei care în 2010-2011 erau angajaţi ai unităţii respective. Se cer diferenţele salariale de 25%. Legea spunea să se revină cu salariul la normal, ceea ce nu s-a întâmplat„, a spus liderul SIP Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *