Primele carduri de sănătate ajung la bolnavii dializaţi din Botoşani

costel lupascuCasa Naţională de Asigurări de Sănătate a distribuit judeţului Botoşani 190 de carduri de sănătate. Acestea sunt nominale şi vor ajunge într-o primă etapă la bolnavii dializaţi din judeţ.

Pe 15 mai, preşedintele Casei Naţionale a emis Ordinul 329 privind testarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate pentru beneficiarii de servicii medicale de dializă cuprinşi în programul naţional. Sunt câteva documente procedurale care trebuiesc făcute. Este un proiect pilot„, a spus Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Cardul conţine la vedere pe lângă nume şi prenume şi codul de identificare în sistemul de sănătate. În plus, va avea un cip pe care vor fi înăarcate de către medicul de familie şi alte informaţii esenţiale: CNP-ul, grupa sanguină, RH-ul, diagnostice medicale cu risc vital, boli cronice, dar şi datele de contact ale doctorului.

Cardurile de sanatate ar urma sa ajunga la aproape 315.000 botosaneni.

One thought on “Primele carduri de sănătate ajung la bolnavii dializaţi din Botoşani

  1. POATE NU SE VA MAI FRAUDA SITEMUL IN HALUL ASTA , DOCTORI CARE AU FURAT MEDICAMENTE LA BOLNAVII DE CANCER , TREBUIAU CONDAMNATI PENTRU OMOR! NU AU FACUT TRATAMENT SI OAMENII AU MURIT! OMOR CU STIINTA! JURAMANTUL LUI HIPOCRATE! CRIMIMALI DE DREPT COMUN! CONDAMNATI LA MOARTE SI MEDICI !!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *