Grave nereguli depistate la Maternitatea Botoşani în urma unui control cerut de Ministerul Sanătăţii. Vezi ce ciudăţenii s-au găsit!

maternitate saloane moderne 007Un control efectuat la ordinul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Spitalul Judetean, a scos la iveala mari nereguli la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean. Controlul s-a efectuat de catre o comisie formata din reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si ai Directiei de Sanatate Publica, in perioada 5-30 mai, urmare a scandalului izbucnit in tara cu silicoanele.

Controlul a vizat trei sectii ale spitalului: Chirurgie plastica si reparatorie, ORL si Obstetrica si ginecologie. Potrivit presedintelui CAS Botosani, Costel Lupascu, pe Sectia de obstetrica si ginecologie s-au gasit grave deficiente de ordin organizatoric, deficiente privind circuitul pacientilor si deficiente privind criteriile de internare a pacientilor.

Internarile la Obstetrica si Ginecologie nu se fac in conformitate cu prevederile legale. Marea majoritate se fac prin camera de garda, desi sunt doua ambulatorii de specialitate care ar putea sa aiba zilnic un numar de 56 consultatii, ori o medie a consultatiilor in ambulatoriul de specialitate este de 15 pacienti. S-u constatat lucruri ciudate. Sunt grave probleme organizatorice, sunt grave probleme privind criteriile de internare. Acolo este un dezastru„, a spus Costel Lupascu.

like facebookIn urma controlului s-a constatat ca la Maternitatea Botosani sunt internate paciente cu un diagnostic, dar analizele sunt efectuate pentru alte boli, pentru alt diagnostic. Comisia a constatat şi că au fost internate femei la menopauza de cinci-sase ani si diagnosticul pus a fost de iminenta de avort. De asemenea, s-a constata ca se interneaza femei cu sangerari si li se face testul papanicolau, ori acest test se face atunci cand femeia nu are sangerari.

Pe celelalte sectii verificate nu au fost constatate nereguli majore.

Comisia de control urmeza sa decida sanctiuni in urma acestui control, cel mai probabil se va taia un procent consistent din contractul pe care il are Spitalul Judetean cu institutia de asigurari de sanatate.

 

3 thoughts on “Grave nereguli depistate la Maternitatea Botoşani în urma unui control cerut de Ministerul Sanătăţii. Vezi ce ciudăţenii s-au găsit!

  1. Eu am fost internata in Maternitatea Botosani in aceasta primavara, am fost tratata foarte bine,echipa de cadre medicale condusa de doamna doctor Puflea mi-au salvat viata, le multumesc din suflet!Intradevar jos la internare era o asistenta sefa care se comporta dur cu unele paciente gravide care veneau la internare, dar celelalte cadre incepand de la infirmiere pana la medici s-au comprtat impecabil cu toata lumea. MULTUMESC tuturor pentru tot ce au facut pentru mine si pentru celelalte femei ce erau internate (si fara mita ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *