Ziua copilului marcată şi la Şcoala nr 6 cu cântec pentru Eminescu

ziua copilului la scoala nr 6 botosaniCopiii Şcolii nr. 6 din municipiu au participat, pe data de 1 iunie,  la o întâlnire cu un autor de cărţi pentru copii. Scriitoarea Lucia Olaru Nenati,  care a scris si carti pentru copii, a fost ţinta întrebărilor din partea copiilor din clasele mici şi gimnaziale despre cum e să fii scriitor, de unde vine inspiraţia, la ce vârstă a scris prima poezie, care carte îi este cea mai dragă şi încă multe de acest fel, dovedind că, în ciuda scepticismului multora cu privire la scăderea interesului pentru carte, cel puţin pentru copii, aceasta îşi păstrează încă forţa de atracţie.

like facebookS-a dovedit acest lucru şi atunci când copiii au răpuns şi ei, la întrebările învitatei lor despre cărţile pe care le-au citit. Mâinile ridicate pentru a răspunde au desenat o pădure vie iar titlurile enumerate i-au arătat a fi campioni ai lecturilor. Ei au recitat poezii, au ascultat fragmente din cărţile scriitoarei, iar la sfârşit aceasta le-a făcut copiilor un dar cu totul simbolic.

ziua copilului la scoala nr 6Ţinând cont că ziua copilului deschide luna iunie care este, mai ales la Botoşani, luna evocării eminesciene, copiii au primit textul unui cântec pe care acesta l-a scris şi compus, intitulat «Din dor de Eminescu» şi care se referă la atracţia pe care o reprezintă vizitarea locurilor copilăriei eminesciene de la Ipoteşti, dar şi la faptul că emblema poetul rămâne un reper de mare preţ pentru românii din toate zările.

După împărţirea foilor cu textul cântecului, copiii au învăţat foarte curând să cânte şi melodia împreună cu invitata lor, aşa încât până la sfârşit, corul lor a devenit tot mai puternic şi mai armonios.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *