Gata cu internările nejustificate! De luna aceasta, mai multe internări de zi

bolnaviMedicii vor trebui, începând de luna aceasta, să pună accent mai mult pe internările de zi şi mai puţin pe cele continue. Noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ce urmează a fi negociat din iunie, va avea centrată ca activitate spitalizarea de zi. De asemenea, pentru a stopa risipa de bani publici din spitale, Ministerul Sănătăţii a scos 300 de boli de pe lista spitalizărilor.

Se va aloca o sumă importantă care nu va mai fi limitată la 30% din valoarea spitalizării continue, aşa cum este încă în contractul în vigoare. Se va aloca o sumă importantă pe spitalizarea de zi şi o sumă pentru spitalizare continuă. Cu alte cuvinte, se doreşte relocarea interesului din spitalizare continuă, spitalizare pe pat, într-o spitalizare de zi care este până la 12 ore. În mod normal, spitalizarea de zi este mai puţin costisitoare decât spitalizarea continuă. Spitalizarea continuă înseamnă de la 12 ore în sus şi poate să ajungă şi la durate mai„, a declarat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

like facebookDacă până acum decizia internării unui pacient era lăsată la latitudinea medicului, noul pachet de bază revizuit e clar în privința afecțiunilor ce necesită spitalizare. Bolnavii cu pneumonii, diabet și ulcer fără complicații, boli de inimă, infecții intestinale sau fracturi ale coastelor vor fi tratați în policlinică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *