Un parlamentar de Botoşani donează paturi Spitalului Darabani

Costel Soptica a donat paturi la Spitalul DarabaniSpitalul din Darabani a primit vineri, 30 mai a.c., la prânz, 11 paturi moderne cu saltele din Olanda. La originea acestei donaţii se află deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, care paradoxal, a făcut acest gest după încheierea alegerilor, nu în campania electorală, aşa cum se obişnuieşte pe la noi.Secţia exterioară a Spitalului Judeţean Botoşani dispune în prezent de 20 de paturi (10 de Pediatrie şi 10 de Interne) finanţate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Paturile şi saltelele din ţara lalelelor au fost donate spitalului din Darabani prin intermediul unui ONG. Şoptică a fost însoţit la unitatea sanitară de preşedintele PNL Darabani, Liviu Hrimiuc, liberalii fiind întâmpinaţi de Doina Caba, coordonatorul secţiei exterioare a Spitalului Judeţean, iar apoi politicienii s-au întâlnit şi cu medicul pediatru Tania Aroşoaie.

like facebook„Eu sper că gestul pe care l-am făcut astăzi să aibă impact mai bun pentru că e făcut după campania electorală…Am vrut să arăt că se poate şi altfel”, le-a spus Costel Şoptică dărăbănenilor.

Gazdele au supus atenţiei parlamentarului mai multe chestiuni din sfera politică şi i-au solicitat lui Şoptică să facă demersurile necesare pentru ca spitalul să primească o maşină pentru aprovizionare şi deplasările în interes de serviciu, nişte canapele şi măsuţe de tratament.

„Spitalul este al dărăbănenilor şi trebuie să rămână al dărăbănenilor”

Nu am dorit să dau o conotaţie electorală acestui fapt şi de aceea le-am adus la Darabani după alegeri, chiar dacă am intrat în posesia lor mai devreme, dar mă aşteptam totuşi ca gestul meu să fie primit cu mai mult entuziasm aici.Important este ca pacienţii să aibă de câştigat. Spitalul este al dărăbănenilor şi trebuie să rămână al dărăbănenilor”, a precizat Şoptică, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că PSD-iştii şi-au arogat în mod artificial meritul redeschiderii unităţii spitaliceşti din oraşul de pe malul Prutului.

Paturile şi saltele ne sunt foarte utile. Noi am întocmit şi un referat în care am solicitat Spitalului Judeţean 10 paturi şi 10 saltele, pentru că cele pe care le aveam noi erau foarte vechi, iar dacă au venit din alte surse suntem foarte bucuroşi. Mai ales pentru bolnavii imobilizaţi la pat, aceste saltele cu protecţie sunt foarte bune, pentru că igiena lor se asigură mai uşor. Şi paturile sunt cu telecomandă, foarte bune, le-am dezinfectat şi montat deja”, a declarat Doina Caba.

Sursa: Darabaneni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *