Concurs de evaluare la geografie și istorie pentru elevii clasei a IV-a

concurs timp si spatiu scoala nr 10 BotosaniȘcoala nr. 10 a fost, sâmbătă dimineață, gazda concursului „Timp și spațiu românesc în context european”, aflat la cea de-a 4-a ediție. Concursul este organizat pe două etape, una adresată elevilor din toate clasele primare, cu înclinații la desen și limba și literatura română, ei trebuind să trimită creații propii despre țara lor, iar cea de-a doua etapă este adresată doar elevilor de clasa a IV-a și constă într-o probă de evaluare a cunoștințelor la geografie și istorie.

like facebookMariana Moldovanu, învățătoare și organizator al concursului, ne-a declarat că, anul acesta, la proba de evaluare a cunoștințelor în istorie și geografie, au fost circa 80 de copii participanți, dintre care mai bine de jumătate au ales să dea proba la geografie, iar creații de artă plastică și literare au trimis circa 40 de copii, atât din județul Botoșani, cât și din Timiș, Satu Mare sau Suceava.

concurs timp si spatiu scoala nr 10 Botosani„La proba de evaluare au participat numai de copii de clasa a IV-a, este o autoevaluare a lor, dar și a noastră a învățătorilor. La etapă de evaluare a creațiilor de artă plastică și literare am avut și copii din alte județe. Aici avem și creații în limbile engleză și franceză, pentru a da o nuanță europeană concursului. Copiii învață să deseneze, să scrie despre țara lor și fiind și în limbile engleză și franceză, le pot citi și alți copii din alte țări”, a spus Mariana Moldovanu. Concursul face parte din campania „Europa, casa noastră” și are ca parteneri Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic și Asociația Învățătorilor.

Directorul adjunct al Școlii nr. 10, Crina Muraru, a spus că este o competiție care îi ajută pe elevi să-și cunoască țara.„Doresc să felicit organizatorii pentru perseverență și consecvența de care dau dovadă, pentru nivelul înalt pe care îl păstrează în organizarea acestui concurs. Scopul lui este de a-i învăța pe acești copii, dea-i ajuta să știe mai mult despre specificul nostru național, despre geografia noastră, despre istoria noastră”.

Rezultatele la concurs vor fi afișate cel mai târziu, luni dimineață, la școala organizatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *