Eroi botoşăneni comemoraţi la nivel înalt în cadrul Ministerul Afacerilor Interne

gabriel oprea ziua eroilorEroi botoşăneni, căzuţi la datorie, au fost comemoraţi, joi, de oficialii Ministerului Afacerilor Interne, în frunte cu  viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

like facebookCeremonialul a inclus o slujbă religioasă oficiată de către preoţi ortodocşi, aceasta fiind urmată de rostirea unor rugăciuni de către reprezentanţi ai cultelor mozaic, islamic, creştin de rit romano-catolic şi greco-catolic.
La eveniment au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne, veterani de război şi alte oficialităţi.

eroi1“Eroilor neamului le datorăm respect și pioasă aducere aminte. Ei sunt cei care au clădit această țară. Ei sunt cei care au definit valorile națiunii noastre. Îi onorăm astăzi pe eroii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, credinței strămoșești, pentru integritatea teritorială, libertatea și independența României. Astăzi îi omagiem pe eroii acestei țări, pe cei care, prin sângele lor, au făcut să crească și să se maturizeze lăstarii integrității, unității și libertății întregii țări. Pentru aceasta, România nu îi va uita niciodată.(…) Cei ale căror nume le-ați auzit rostite astăzi, aici, sunt eroii României – polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră – oameni din Ministerul Afacerilor Interne.
Ei au avut puterea de a-și face datoria până la capăt și au dat jertfa supremă pentru neamul românesc, pentru demnitatea acestei națiuni, pentru viitorul copiilor noștri într-o lume mai sigură și mai bună. Slavă eroilor noștri! Fie ca faptele lor să fie un exemplu și călăuză pentru activitatea noastră!”, a declarat Gabriel Oprea.

gabriel oprea ziua eroilor1Printre cei pomeniţi s-au aflat şi pompierii, Constantin Patache, decedat în data de 29 decembrie 2011, la 49 de ani, după ce a suferit un atac cerebral în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu la o gospodărie. A fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

Loghin Marius este un alt erou ce a decedat la data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după ce a împlinit vârsta de 32 de ani, în timp ce încerca să salveze viața unui tânar de 29 de ani, blocat într-un bazin de captare a apei. A fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

Ciobanu Adrian a decedat la data de 21 ianuarie 2010, în timp ce încerca să asigure protecția armamentului și bunurilor subunității, el fiind comandantul pazei respectivei unități. A fost înaintat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *