Campanie stradală de strângere de obiecte din perioada comunismului. Vezi cum pot fi donate!

hala muzeu comunismAsociația CulturEst, începând de vineri, 30 mai,va desfășura în Botoșani o campanie stradală de strângere de obiecte din perioada comunismului. Obiectele,  oferite în regim de donație, vor fi expuse în singurul muzeu al vieții cotidiene în comunism din România, ce va fi înființat la Botoșani. Campania stradală, organizată cu ajutorul voluntarilor, elevi de liceu, va dura toată vara, mai exact în timpul vacanței  elevilor, urmând ca la începutul lunii octombrie, cu obiectele adunate, să fie organizată o expoziție la Muzeul de istorie din Botoșani. În oraș vor fi lipite afișe și vor fi montate două corturi de campanie, unul pe Pietonal Unirii nr 10 și altul pe Calea Națională nr 101 (Piața mare), acestea fiind locurile importante pentru colectarea obiectelor și pentru informarea detaliată.

Începând cu data de 15 iunie,  CulturEst va desfășura campanii de colectare și în localități din județ, organizând caravane în sate și orașe. Deja câțiva primari din aceste localități s-au arătat entuziaști, printre ei remarcându-se primarul orașului Dorohoi.

like facebookTot în această perioadă, Asociația CulturEst, în funcție de sprijinul financiar oferit de Primăria Botoșani, va finaliza forma muzeului și studiul de fezabilitate, pornind de la sediul deținut, o hală a fostului CET. Toate aceste acțiuni, ca și realizarea imaginii vizuale a viitorului muzeu, site plus logo, au fost începute dar stopate din motive financiare. Activitățile asociației de până acum s-au desfășurat doar cu sprijinul financiar oferit de câteva firme locale.

Detalii despre activitățile CulturEst vor fi oferite mâine, 30 mai a.c., la ora 11, când va fi organizată o scurtă conferință de presă lângă primul cort al acestei campanii, așezat pe Pietonal Unirii nr 10.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *