Spitalul Judeţean va primi o finanţare mai mică după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat reducerea paturilor din unitate

bolnaviManagerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, susţine că unitatea ar putea primi anul acesta o finanţare mai mică şi asta din cauză că numărul de paturi din spital va fi redus. El susţine că există planul naţional de paturi, care prevede ca din 2014 până în 2016 paturile din spitale să se reducă cu 1,5%.  Asta înseamnă, susţine Iliuţă, o finanţare mai proastă.

După toate probabilităţile, reducerea nu va fi  uniformă, 1,5% să tai de la toate unităţile. Presupun că numărul de paturi la clinicile universitare va rămâne neschimbat şi atunci reducerile se vor regăsi mai pronunţate la spitalele din provincie. Asta înseamnă că mă aştept ca numărul de paturi contractabile, adică finanţate, să fie mai mic la Botoşani anul acesta, faţă de 2013. Şi s-ar putea să fie cu 1,5 sau cu 2%. Cu cât ai mai multe paturi, cu atât finanţarea este mai bună. De aici pot să apară monştri: sunt secţii mai aglomerate, secţii mai puţiun aglomerate„, a menţionat Iliuţă.

like facebookÎn ultimii ani, zeci de paturi au fost tăiate de Ministerul Sănătăţii de la toate spitalele din judeţ, cel mai afectat fiind Spitalul Judeţean.

One thought on “Spitalul Judeţean va primi o finanţare mai mică după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat reducerea paturilor din unitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *