Ministerul Sănătăţii şi-a dat acceptul pentru continuarea activităţii în cazul a 50 de asistente, din cele 70

cadre medicaleCele 70 de asistente de la Spitalul Judetean, concediate si reangajate, vor ramane pe posturi, insa pe perioada determinata. Conducerea unitatii spitalicesti nu a primit inca de la institutiile statului un raspuns la adresele facute cu privire la legalitatea incadrarii acestor cadre, cu exceptia Consiliului Judetean si a Ministerului Sanatatii, care si-au dat acceptul pentru pastrarea pe posturi doar a 50 de asistente.

Am primit raspuns doar de la Consiliul judetean aprobarea pentru continuarea activitatii celor 50 de asistente pe perioada determinata si de la Ministerul Sanatatii. Pentru celelalte 20 de cadre, care sunt angajate pe perioada determinata ca si colegele, vom face demersuri la minister sa avem forma legala de a le pastra in activitate. Dupa caz, vom lua decizii functie de raspunsul primit. Le vom analiza. Sunt cu implicatii financiare sunt si implicatii legale. Este o situatie delicata si sper sa avem cea mai buna formula ca sa nu cream nici suparari, dar nici efecte asupra unitatii”, a spus Iliuta.

Viorel Iliuta sustine ca actul legislativ privind pensionarea asistentilor a fost interpretat gresit de unele persoane. In cazul in care raspunsurile institutiilor vor permite angajarea pe perioada nedeterminata, atunci cele 70 de posturi nu vor mai fi scoase la concurs.

Masura este corecta, dar este contestata de unii colegi agistenti. Si institutiile statului or sa dea, probabil, raspunsuri diferite. Sper sa am aceste raspunsuri cat mai repede pentru o decizie finala”, a mai spus Iliuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *