Campania „Europa Casa noastră” a ajuns la Botoșani. Elevii de la Liceul de artă, informați cu privire la concursul „Lider European”!

campania europa casa taLiceul de Artă Ștefan Luchian a fost, marți, gazda unui eveniment susținut de comunicatorii campaniei Europa-casa noastră, ocazie cu care liceenii au fost informați cu privire la concursul Lider European, în cadrul căruia se pot înscrie și alte licee și la care pot câștiga bani și excursii la Bruxelles.

Camelia Enăchioiu a fost cea care le-a vorbit elevilor prezenți despre importanța implicării în activități de voluntariat în urma cărora pot acumula experiență pe care o pot folosi ulterior în joburile pe care le vor avea. Elevii au aflat despre concursul Lider European derulat în cadrul acestei campanii de câțiva ani și care are ca scop tocmai stimularea elevilor spre activități extrașcolare, de voluntariat.

like facebook„Concursul este dedicat strict liceenilor și îi încurajează să identifice probleme în orașul în care locuiesc, să gândească un proiect care să aducă o ameliorare problemei respective în domenii precum cultură, mediu, social și alegerile europarlamentare din 2014”, a spus Camelia Enăchioiu, expert campania Europa, casa noastră.

europa casa ta taLa concurs elevii se vor constitui în echipe de câte patru coordonați de câte un profesor din școală, pot fi mai multe echipe pe liceu. Elevii, până pe 1 noiembrie, vor trebui să realizeze proiectul, să completeze un raport de activitate. Ulterior, vor fi selectate 8 echipe din toată țara, acestea urmând a fi chemate la București pentru a-și prezenta proiectul în fața unui juriu. Premiile concursului sunt 700 euro pentru locul I, 500 euro pentru locul II și 300 euro pentru locul III. Profesorii-coordonator vor fi recompensați cu excursii la Bruxelles dacă echipajul lor este declarat câștigător. Camelia Enachioiu europa casa ta

Campania este la a IV-a ediție și se bazează pe vizite în licee și școli generale care au ca scop discuții cu elevii pe tematici europene pentru a fi clarificate aspectele privind drepturile europene ale cetățenilor, de ceea ce fac instituțiile europene, de modul în care U.E. îi poate ajuta pe elevi, de oportunitățile pe care U.E îi poate ajuta pe elevi.

O întâlnire cu elevii de gimnaziu a avut loc în cursul zilei de marți și la Corni, elevii fiind informați de asemenea cu activitățile și concursurile tematice din cadrul campaniei amintite. La întâlnirea de la Corni a participat, în calitate de invitat, și scriitoarea Lucia Olaru Nenati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *