Electroalfa caută un investitor strategic sau o listare la bursă

gheorhe ciubotaru electroalfa botosaniElectroalfa vrea să ducă afacerile la un nou nivel şi caută un investitor strategic sau o listare la bursă.

like facebookDecizia a fost anunţată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Gheorghe Ciubotaru, care a menţionat că decizia finală va fi luată în urma unui audit.  Omul de afaceri nu a precizat cât de mare ar putea fi pachetul de acţiuni.

„Este un pas firesc în dezvoltare“, spune Ciubotaru, unul dintre puţinii antreprenori români din acest sector, care controlează în proporţie de 100% grupul Electroalfa.

Obiectul de activitate al Electro­alfa este producţia de echipamente pentru sectorul distribuţiei de energie electrică, printre clienţii companiei fiind firme de utilităţi precum CEZ, E.ON sau Electrica. Electroalfa de­ţine trei fabrici la Botoşani şi filiale de producţie la Bucureşti, Cluj, Braşov şi Iaşi. Grupul include şi divizii specializate pe confecţiile metalice şi proiecte la cheie.

Businessul Electroalfa a ajuns anul trecut la 38,7 milioane de euro şi a înregistrat un profit de 5 milioane de euro. Circa 10% din producţia Electroalfa merg spre export, în ţări precum Franţa, Germania sau Burkina Faso.

Sursa: Zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *