Primarul de Botoşani anunţă noi măsuri pentru stimularea mediului de afaceri local. Vezi ce vrea să facă!

ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc a anunţat, marţi, că are în vedere, în viitorul apropiat, unele măsuri de stimulare a mediului de afaceri local. El a declarat că până la sfârşitul anului vor fi oferite facilităţi fiscale pentru toţi cei care vor să deschidă o afacere în Botoşani.

Mă refer la scutirea la impozitul pe terenuri şi pe clădiri. Putem merge la scutiri de până la 90%, în funcţie de valoarea investiţiei. Sunt plafoane de reducere, pentru investiţii de la 500.000 euro până la 5 milioane euro. Ai 500 mii euro, reducerea va fi 10-15% la impozit. La investiţia maximă de 5 milioane euro, ai reducerea 90% la impozitele pe clădiri şi terenuri. Este vorba de investiţii noi. Acum avem în lucru la departamentele noastre„, a spus Portariuc.

like facebookPrimarul municipiului Botoşani a spus că proiectul privind acordarea de facilităţi fiscale investitorilor va fi în dezbatere publică în luna iunie şi tot atunci va avea loc şi o consultarea cu mediul de afaceri botoşănean, într-o întâlnire programată pe 6 iunie. Hotărârea de Consiliu Local va fi promovată în lunile august-septembrie.

Aceasta este măsura cea mai concretă de stimulare a mediului de afaceri, infrastructură, facilităţi, iar următorul pas este identificarea unui teren pentru parc. Este absolut necesar un parc logistic . Am tot aşteptat şi nu mai credem în promisiunile celor de la Consiliul Judeţean, care de doi an tot fac parc industrial şi fabrică de peşte. Nu am văzut nici parc industrial, nici fabrica de peşte şi nu mai pot să aştept doi ani. Vom identifica un teren„, a spus Portariuc.

El a adăugat că după modernizarea drumului Botoşani-Suceava, va urma şi modernizarea drumului Botoşani-Tg.Frumos, pentru a permite investitorilor să vină în Botoşani.

Terminăm Botoşani-Suceava şi ne concentrăm pe Botoşani-Tg.Frumos. În toamnă. A fost şi ministrul Şova şi a promis„, a mai spus Portariuc.

One thought on “Primarul de Botoşani anunţă noi măsuri pentru stimularea mediului de afaceri local. Vezi ce vrea să facă!

  1. D-le Primar, un parc industrial este absolut necesar pentru Botosani !
    Nu lasati acest lucru in seama CJ, oamenii de acolo au sub actualul sef alte inclinatii (agricole…) si niciodata nu vor realiza un parc industrial.
    Cele 2 obiective (Parcul Industrial si drumul BT-Tg. Frumos) sunt extrem de importante, trebuie urmarite cu perseverenta, sunt cheile spre dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *