Versuri din Eminescu recitate de elevi de la Şcoala 11 în cinci limbi. Vezi motivul!

proiect scoala 11 bt 003Peste 200 de elevi şi profesori de la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoşani  au primit, luni, oaspeţi din cinci ţări, la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. La reuniunea finală din cadrul Proiectului Multilateral Comenius ”Punți culturale către viitor” au participat prefectul Costică Macaleţi şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, directorul Şcolii 11, Constantin Hetriuc, directorul adjunct al Şcolii 11. Corina Palade, dar şi profesori şi elevi din Letonia, Italia, Cipru, Ungaria, Turcia, cu care unitatea de învăţământ din Botoşani se află în proiect.

Oaspeţii au asistat la un spectacol cu totul deosebit oferit de Corul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, condus de profesorul Laurenţiu Palade, un recital de versuri din Eminescu în limbile română, turcă, letonă, italiană, maghiară, greacă, dansuri populare.

Bun venit oaspeţilor de peste hotare. Îmi doresc din tot sufletul să aveţi o şedere plăcută la Botoşani. Vreau să vă mulţumesc pentru invitaţie şi să vă felicit pentru organizare„, a fost mesajul prefectului Costică Macaleţi.

like facebookEl a invitat delegaţia străină şi la Prefectură.

„Vreau să vă felicit pentru toate rezultatele pe care le-aţi avut la nivelul acestui proiect şi sper că exemplele de bună practică care au fost prezentate în cadrul proiectului vor fi transferate în sistemele de învăţământ ale ţărilor participante la proiect. Prin orice proiect de cooperare internaţională există o plus valoare pe care noi o materializăm şi o folosim în cadrul şcolii botoşănene. Sper ca şi această reuniune finală din cadrul proiectului să fie eficientă şi de folos învăţământului botoşănean„, a spus inspectorul general al IŞJ, Mihaela Huncă, la festivitatea de deschidere.

Luni, au mai avut loc activităţi din cadrul proiectului şi la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”

Acţiunile continuă şi marţi cui o vizită a delegaţiei străine la Inspectoratul Școlar Județean, urmând ca la Şcoala 11 Botoşani să aibă loc ateliere de lucru.

Miercuri, delegaţia va fi primită de prefectul judeţului, Costică Macaleţi, după care oaspeţii vor asista la vernisajul expoziției de artă plastică ”Punți culturale către viitor”. Expune Cristian Puşcaşu, elev în clasa pregătitoare B, Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani.

One thought on “Versuri din Eminescu recitate de elevi de la Şcoala 11 în cinci limbi. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *