Campania naţională „Europa, casa noastră” ajunge la Botoşani

Europa, casa noastra la BotosaniMarți, 27 mai 2014, comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor avea întâlniri cu elevii din clasele IX-XII de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani (ora 14.00), precum şi cu elevii din clasele I-VIII ai Şcolii Gimnaziale „Octav Băncilă” din localitatea Corni, judetul Botoșani (ora 14.00).

Liceenii vor afla informaţii utile despre concursul „Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani pentru echipele de elevi și în 25 de excursii în Bruxelles pentru profesorii coordonatori.

like facebookÎn timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII vor fi antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii vor afla toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând cluburi „Europa, casa noastră” în școli sau acțiuni pe subiecte europene, profesorii pot câștiga 50 de excursii în Bruxelles.

Invitații speciali în cadrul celor două prezentări vor fi scriitoarea Lucia Olaru Nenati, editorialist la cotidianul Monitorul de Botoșani, precum și  jurnalista Ioana Matfeev, redactor șef al ziarului pentru copii și tineret „Buzz”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *