Primire cu fast la Şcoala 7. Elevi şi profesori din Italia, în schimb de experienţă

4Elevii și profesorii italieni implicați în proiectul Comenius „Invitație la lectură.com”  au ajuns la Botoșani fiind primiți cu pâine și sare de gazde, elevii și profesorii Școlii nr 7. Școala nr 7 din Botoșani și Școala Guidonia Monticeli din Italia sunt implicate în proiectul amintit mai sus, care are ca scop, așa cum spune și titlul proiectului, promovarea lecturii, a autorilor români și italieni în rândul elevilor. Elevii botoșănenii s-au pregătit cumsecuvine pentru acest eveniment astfel că după ce au rupt din colac, au trecut printr-un pod de flori format de elevii botoșăneni care au avut în mâini și stegulețele țării noastre, după care au urcat într-o sală de clasă unde au avut parte de un program artistic și o prezentare a următoarelor activități din proiect.

like facebookActivitățile proiectului se vor derula pe perioada 30 martie-9 aprilie, iar coordonatorii din Botoșani sunt profesorii Loredana Carcea, Georgeta Oniciuc, Mărioara Neri și Bianca Penciuc. După vizita de luna trecută a elevilor botoșăneni în Roma, a venit rândul astăzi elevilor din Italia să viziteze locurile cele mai interesante din județ și nu numai.

8. senatorul federovici doina cu fata ei
Senatorul Doina Federovici, impreuna cu fiica sa

Activitățile constau în prezentari de power point despre autorii români, ateliere de lucru, vizite la case memoriale, activități artistice etc, astfel încât elevii să prindă drag de lectură, să cunoască bogăția literară a celor două țări.

Copiii și profesorii italieni au deja un program stabilit. Împreună cu colegii și prietenii lor din Botoșani vor ajunge la Ipotești, la muzeele din Botoșani, dar și la Brașov. Una dintre elevele din grupul italian, născută în România, dar stabilită de câțiva ani cu familia în Italia, a fost selecționată chiar pentru o tabără de film care se va desfășura la Brașov, ocazie cu care vor ajunge și ceilalți elevi italieni în zonă.

La reuniunea de proiect de la Școala nr 7 au participat și oficialitățile orașul printre care le amintim pe inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Botoșani, Mihaela Huncă sau senatorul Doina Federovici, aceasta, aici, și în calitate de mamă, deoarece fetița ei este implicată în proiect și chiar a făcut parte dintr-un moment artistic dedicat copiilor italieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *