Ştefania Iacob şi-a lansat primul album de autor în prezenţa unor invitaţi de suflet

stefania iacobTânăra cântăreață de folk din Botoşani, eleva Ștefania Iacob, şi-a lansat, joi seară, primul album de autor. Evenimentul a avut loc la sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia și a reunit colegi, prieteni dragi și profesori ai adolescentei.

Copila, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Mihai Eminescu, pasionată de chitară și cunoscută deja în țară pentru talentul ei, i-a avut ca invitați pe poetul Sorin Poclitaru și cantautorul Vasile Mardare, oameni de suflet, după cum i-a considerat Ștefania.

like facebookDe altfel albumul cuprinde 8 piese în primă audiție, compuse de Ștefania Iacob pe versurile poetului sucevean Sorin Poclitaru.

stefania iacobAlbumul face parte din proiectul Eu și prietenul meu al Asociatiei F.A.I.R Play,  care si-a propus și lansarea unor noi materiale discografice ale unor tineri artiști din folk. Sorin Poclitaru a lansat la randul lui cartea de poezii „Un zâmbet pervers”.

Lansarea de disc a debutat cu un recital al cantautoarei care a cuprins piese de pe noul album, dar și cîteva creații mai vechi, inclusiv piesa „Calul”, prima ei compoziție proprie, care pe canalul de youtube a înregistat mii de vizualizări.  Recitalul a debutat cu două piese din repertoriul Tatianei Stepa pentru care Ștefania are o admirație aparte. De altfel, adolescenta a obținut primul mare trofeu la un festival dedicat cunoscutei cantautoare plecată în urmă cu doi ani dintre noi, la Mizil.

stefania iacob lansare de discA continuat apoi cu un remember Adrian Păunescu prin piesa „Noaptea marii beții”, artista amintind că poetul a fost cel care a inițiat în anii 80 mișcarea de folk Cenaclul Flacăra și câteva piese de pe noul album inclusiv piesa care dă titlul materialului discografic „De dorul ochilor căprui”.

Piesele au fost bine primite de public care imediat ce Ștefania a coborît de pe scenă, a dorit să-l cumpere pentru a obține autograf de la tânăra artistă. În timpul în care Ștefania acorda autografe în hol, în sala Sorin Poclitaru și apoi Vasile Mardare au susținut fiecare, pe rând, câte un scurt recital de poezie și respectiv, de muzică.

lansare de disc stefania iacob

One thought on “Ştefania Iacob şi-a lansat primul album de autor în prezenţa unor invitaţi de suflet

  1. Foarte frumos!
    Cred ca Stefania e una dintre marile voci de mai tarziu… o fata foarte sensibila si inzestrata cu tot ce are nevoie un artist veritabil. Ii doresc din toata inima o cale frumoasa,, cu succese pe masura darului sau! Sunt sigura ca acesta e doar inceputul unui drum care nu va fi usor, dar pe care merita sa mearga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *