Mărturisiri emoţionante ale studentei din Botoşani, Monica Neamţu: Aştept cu nerăbdare să mă întorc acasă

monica neamtuMonica Neamtu a vorbit despre un vis neimplinit, inca • Tanara este pe zi ce trece tot mai puternica si dupa doua luni de zile petrecute in spital asteapta sa se intoarca la Botosani • Isi aminteste perfect tot ce s-a intamplat pana in momentul in care a simtit ca este taiata

Isi aminteste fiecare pas pana in momentul in care a intrat in sala de operatie, la Maternitatea Elena Doamna, scrie Buna Ziua Iasi.

A primit incurajari chiar din partea medicului Socolov. Stia ca va fi o operatie simpla, dar la Reanimare, inca sub efectul anesteziei, a simtit ca are o taietura mare. Monica Neamtu s-a nascut acum pentru a doua oara. Este constienta ca a avut un inger pazitor si multumeste echipei de medici de la Sf. Spiridon ca s-au luptat sa o tina in viata. Medicii i-au spus ca au primit-o la spital exact ca o papusa de plastic, fara sange sau sperante de viata. Multimea de donatori i-au dat sange si sansa de a zambi acum din nou. Astazi se implinesc doua luni de cand Monica se trezeste in fiecare dimineata pe patul de spital. Alaturi de ea a stat femeia care i-a dat nastere si care a varsat in acest timp mai multe lacrimi decat un om in intreaga viata.

Monica vrea sa urmeze Conservatorul

Acum sunt doua femei puternice si se sustin reciproc. Rezerva Monicai este plina cu flori de la prietenii si colegii care au vizitat-o. Pentru prima data, Monica a vorbit despre pasiunea ei, de care putina lume stia. „Imi doresc sa dau la Conservator si sa cant. Am talent, dar trebuie sa iau lectii de respiratie si canto. Daca am trecut prin atatea, stiu sigur ca sunt o fata puternica si ma pot gandi la visele pe care le aveam cu doua luni in urma. Imi amintesc tot ce s-a intamplat pana la la operatie si  mi s-a spus ca nu voi fi taiata. Mama a fost tot timpul langa mine, m-a ajutat si am plans impreuna. Au venit in vizita la mine colegi si prieteni, care mi-au dat curaj. Astept cu nerabdare sa ma intorc acasa si vreau sa le multumesc din suflet medicilor de aici (n.r. – Spitalul Sf. Spiridon)”, a spus Monica Neamtu.

„Sunt multe de spus, dar la momentul potrivit”

like facebookAdolescenta este vizitata zilnic de medici si inca este tinuta sub observatie. Mama fetei isi aminteste cu lacrimi in ochi momentul in care a fost anuntata ca fiica ei se zbate intre viata si moarte la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. „Am primit un telefon si mi s-a spus sa vin urgent in Iasi pentru ca fiica mea este in stare grava. Stiam ca a mers pe mainile unui medic in care aveam incredere, cu recomandari bune. Eram in Italia cand am fost sunata de un necunoscut de pe telefonul fiicei mele. Sunt multe lucruri de spus, dar la momentul potrivit. Nu vreau un conflict mediatic. Voi merge pana in panzele albe pentru a nu mai trece si alte mame prin durerea de a-si vedea fetita nenorocita. De cand am ajuns la Sf. Spiridon am avut norocul de a intalni medici minunati, cu experienta, profesionalism si cu suflet mare. Acum, fetita mea invata sa mearga si am apelat si la sprijinul unui kinetoterapeut cu care face exercitii nu tocmai usor de suportat”, a spus mama Monicai.

Medicii vor decide cand va fi scris biletul de externare

Cel mai probabil, spre sfarsitul saptamanii viitoare medicii ar putea scrie biletul de externare pentru Monica Neamtu, chiar daca vor mai fi multe vizite la medici. Monica Neamtu a ajuns la Maternitatea Elena Doamna in ziua de 23 martie, unde a fost diagnosticata cu o sarcina extrauterina. Pentru eliminarea sarcinii, medicul ginecolog Razvan Socolov a decis sa intervina laparoscopic, dar in timpul operatiei, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele iliace, a continuat interventia prin metoda clasica. Dupa cateva ore de la finalizarea operatiei, Monica a inceput sa sangereze fiind nevoie de a doua interventie. Au urmat si alte interventii la Spitalul Sf. Spiridon, unde mainile medicilor chirurgi au facut adevarate minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *