Doi botoşăneni care se dădeau drept distribuitori de pâine, spărgători de locuinţe în Iaşi

furtDoi tineri, veniti special din Botosani pentru a comite spargeri de locuinte in Iasi, au fost trimisi in judecata, miercuri, de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Dan Ioan Tatarusanu, impreuna cu Marian Merticariu, ambii din Dorohoi, par a fi unii dintre cei mai abili hoti aparuti in Iasi, in ultima vreme. Ei au venit cu masina din Botosani si au pus la cale un sistem destul de complicat de a sparge apartamentele. Au reusit sa faca rost de zeci de chei pentru incuietori. Sunau la interfon, pentru a intra in scara blocurilor, sub pretextul ca sunt distribuitori la firme de panificatie, scrie Buna Ziua Iasi.

Odata ajunsi in scara blocurilor, vanau usile mai vechi, care nu aveau sisteme de siguranta foarte complicate.

like facebookLa usile mai vechi, incercau sa foloseasca cheile pe care le aveau deja pregatite. Atunci cand vedeau ca pot deschide usa, nu intrau direct. Unul dintre baieti mergea si suna la interfon la apartamentul respectiv pentru a vedea daca este cineva acasa. Daca nu raspunea nimeni, intrau amandoi si furau cat puteau. Doar din doua locuinte in care au intrat au reusit sa fure bunuri in valoare de 16.500 de lei. Este vorba in special de electronice si electrocasnice. Toate erau duse ulterior la amanet si vandute cu preturi mici. Primele spargeri le-au dat pe data de 7 aprilie 2014, insa au fost prinsi in flagrant pe data de 25 aprilie de membrii unei familii care s-au intors mai devreme acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *