O firmă din Botoşani vrea să cumpere cel mai mare procesator de lapte din Dâmboviţa

accident de munca upss botosani1O firmă din Botoşani vrea să achiziţioneze una dintre cele mai mari fabrici de lactate din ţară. Acţionarii societăţii botoşănene UPSS iau în calcul achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni societăţii Lactate Natura SA Târgovişte, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Tranzacţia ar putea să aibă loc pe 5 iunie, când se va întruni Adunarea Generală a Acţionarilor de la societatea Utilaje, Piese de Schimb şi Servicii (UPSS) S.A Botoşani.

like facebookUPSS SA Botoşani, proprietate a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, a revenit anul trecut pe profit, cu 308.322 de lei, după ce în 2011 şi 2012 a înregistrat pierderi. De asemenea a efectuat afaceri de 5,3 milioane de lei.

Obiectul de activitate al societăţii este producerea şi comercializarea de pompe de uz general, piese de schimb pentru toate tipurile de pompe, echipamente de gaz metan, mobilier urban şi confecţii metalice.

Firma a fost înfiinţată în 1992 prin schindare din Mecanex SA, iar în 1999 a fost privatizată, fiind în prezent controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu.

document upss botosaniDe cealaltă parte firma Lactate Natura SA  a luat fiinţă în 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmboviţa. Societatea este o firmă cu capital integral privat. Principalul obiect de activitate al societăţii este prelucrarea şi comercializarea laptelui şi a produselor lactate ce poartă marca Natura, fiind cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din zonă.

În perioada 2005-2008 au fost implementate doua proiecte, in valoare de 2.6 milioane de euro, co-finantate cu fonduri SAPARD. Aceste proiecte au vizat modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de productie care au fost aliniate la standardele europene. În 2008 s-a semnat un contract de finantare cu APDRP-ul, pentru un proiect de investitii in valoare de 370 000 euro, ce a fost finalizat in 2009.Proiectul a permis extinderea gamei de produse, lansand pe piata de consum produse lactate in ambalaje de carton. În prezent capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 220 000 hl lapte/an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *