Candidaţii Forţei Civice la europarlamentare, semnatari ai Pactului pentru Basarabia

Daniel Botezatu
Daniel Botezatu

Candidații botoşăneni ai Partidului Forța Civică la alegerile europarlamentare din 25 mai, prof. dr. Daniel Botezatu și dr. biolog Oana – Elena Saucă, au semnat și și-au asumat public Pactul pentru Basarabia, un set de măsuri concrete al cărui deziderat este reunirea celor două țări românești într-un singur hotar. Asumarea celor doi candidați este publică, nefiind doar un simplu artificiu electoral.

Oana SaucaSusțin ca proiect politic prioritar eliminarea frontierei artificial create între românii situați de o parte și de cealaltă a Prutului. Consider integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană ca un prim pas necesar pentru îndreptarea unei grave erori istoricea declarat după semnarea pactului, Oana-Elena Saucă.

Cred cu tărie că ruperea Basarabiei de trupul țării mamă a fost un act care are nevoie de o reparație istorică. Am determinarea necesară implicării într-un astfel de proiect, menit să recreeze un spațiu comun românesc, a declarat la rândul său prof. dr. Daniel Botezatu. Acestaa promis că, dacă va dobândi mandatul de europarlamentar, va adopta un liceu din orașul Strășeni, Republica Moldova, și se va implica în proiecte menite să promoveze spiritul unității naționale și valorile europene în rândul tinerilor din respectiva unitate de învățământ.

articol electoral (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *