2000 de profesori botoşăneni cer în instanţă salarii mai mari

profesori cancelarieLiga Sindicatului din Învăţământ Botoşani va deschide în instanţă procese pentru 2000 de profesori. Ei sunt nemulţumiţi că au pierdut 30% din salariile pe care le aveau în urma tăierilor din 2011. Sindicaliştii au solicitat guvernanţilor revenirea la salariile din 2010-2011, însă, întrucât demersul lor nu a avut efect, ei merg în instanţă pentru drepturile salariale pierdute.

Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, a declarat că „prin Legea de salarizare care s-a aplicat de la 13 mai 2011, profesorii au pierdut 30% din salarii, în afara diminuării salariului cu 25%. Noi avem în plată salariile din 2008. Acestea sunt salariile noastre, iar la şase ani din 2008 să ai acelaşi salar în timp ce toate pensiile au fost indexate şi toate preţurile au fost actualizate…Nu spun că nivelul de salarizare este cel mai slab, nu spun lucrul acesta, însă este neatractiv„, a spus Axinte.

like facebookSindicatele din învăţământ au cerut guvernanţilor ca cele 30 de procente pierdute în 2011 să le fie acordate în etape, însă, luni, în urma unei întâlniri dintre sindicate-ministrul Educaţiei, sindicaliştii au fost informaţi că decizia este una politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *