Controale şi la Botoşani la reţetele eliberate pe oncologie

medic reteteMinisterul Sănătăţii a anunţat ample controale în spitalele din ţară, implicit din judeţul Botoşani, după un nou scandal în lumea medicală privind reţetele false cu medicamente oncologice. Verificarea are ca scop scoaterea din sistem a celor care îl prejudiciază.

Probleme la reţetele pe oncologie au fost depistate în ultimul an şi în judeţul Botoşani. Numai anul trecut, în urma unui control al Curţii de Conturi s-au depistat nereguli financiare pe oncologie în valoare de aproape 40.000 lei. Anul acesta au fost imputate, de asemenea,  reţete medicilor oncologi în valoare de 10.000 lei, în urma unui control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

like facebookAnul trecut au fost două reţete elibgerate de medicii specialişti în aceeaşi lună, pentru acelaşi pacient. Au fost reţete eliberate pacienţilor fără a avea referate de aprobare, fie de la Casa Naţională, fie de la Casa Judeţeană. Sunt anumite medicamente care se eliberează pe baza aprobării de către o comisie specială. Ei au eliberat asemenea medicamente fără a avea decizii. Curtea de Conturi ne-a trasat ca măsură recuperarea prejudiciului. Vor fi controale sistematice, zi-de-zi dacă este nevoie la unităţile spitaliceşti, atât din partea Ministerului Sănătăţii, cât şi din partea Casei Naţionale de Sănătate„, a spus Costel Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *