Carți donate de botoşănenii de la Forța Civică românilor din Ucraina

carti donate pfcO delegație de la Forța Civică a participat duminică, în orașul Darabani, la simpozionul internațional ”Basarabia – 202 ani de lacrimi și durere”, organizat de Asociația ”Prietenii Basarabiei, Bucovinei și ținutului Herței”.

Am avut ocazia să discutăm cu români din Republica Moldova  și din străvechi localități răzășești întemeiate de Ștefan cel Mare și aflate astăzi în Bucovina ucraineană. Primarului dintr-o asemenea localitate, cu 99% populație de naționalitate română, i-am dăruit cele circa 300 de volume de carte românească pe care membrii Forța Civică Botoșani le-au colectat în acest scop. Edilul a primit darul nostru cu lacrimi în ochi”, a declarat conducătorul delegației de la Forța Civică, prof.dr. Daniel Botezatu, totodată candidat la alegrile europarlamentare.

like facebookAcesta a fost însoțit la eveniment de prof. Tudor Maxim, prof. Lucian Sârbu – liderul organizației Forța Civică Darabaniși de câțiva membri ai Organizației de Tineret.

Tuturor fraților romââni din Republica Moldova, dar mai ales din Bucovina astăzi ucraineană, care se simt părăsiți de guvernanții noștri, le-am transmis, prin mesagerii lor la simpozion, gândul bun al președintelui Mihai Răzvan Ungureanu și angajamentul acestuia pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova și pentru păstrarea identității naționale a românilor bucovineni”, a mai adăugat prof.dr. Daniel Botezatu.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *