Vezi cum va fi vremea între 19 mai – 1 iunie!

vremeaPotrivit unei prognoze prezentate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se va încălzi treptat. Începutul verii va fi unul ploios.

În Moldova,  până pe 27 mai, vremea se va încălzi treptat, iar valorile maxime vor ajunge, în medie, la 27…28 de grade, pornind de la 23 de grade pe 19 mai. După această dată, temperaturile vor marca o scădere uşoară, treptată, spre 25 de grade în jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor creşte şi ele pe parcursul primei săptămâni de prognoză, de la medii de 9…10 grade luni, până la 14 grade duminică, valoare în jurul căreia se vor menţine pe tot parcursul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creşte în jurul datei de 20 – 21 mai şi, din nou, după 27 mai, în rest fiind posibile doar izolat ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul după-amiezelor.

like facebookLa munte, la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ

14 grade şi ale minimelor nocturne de 3 grade Celsius, pentru ca după data de 22 mai, treptat, temperaturile să crească, spre 17…18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, în general, între 8 şi 10 grade, vremea urmând să devină caldă.

Aproape zilnic, mai ales în orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, izolate în primele zile, însă în extindere după data de 24 mai. În intervalul 28-31 mai, pe arii restrânse, acestea pot fi moderate cantitativ.

Estimările au fost realizate de ANM în intervalul 19 mai-1 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *