Fermierii multumiţi de modul cum s-au primit cererile pe suprafaţa de teren la APIA Botoşani

Liviu Zaharia director APIA Botosani
Liviu Zaharia director APIA Botosani

Noile reguli impuse de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în Centrul  Judeţean cât şi în centrele locale sunt apreciate de fermieri. Reprezentanţii societăţilor ce administrează suprafeţe mai mari de teren spun că nu se mai ajunge la cozi infernale pentru depunerea dosarelor ca în ceilalţi ani.

like facebook„ Din punctul meu de vedere, faţă de anii trecuţi, lucrurile s-au mişcat mult mai repede. Pentru un fermier mediu cred că mai mult de câteva ore nu a fost nevoie să stai într-un birou unde digitizezi, laşi documtele, cobori steguleţul şi ai ieşit de acolo. Până acum mulţi fermieri nu respectau data când erau chemaţi, veneau în ultimile două zile şi pe holurile instituţiei era ca la bazar. Lucrurile se mişcă mai repede, în cazul meu a durat în jur de 3 ore” a spus Cristian Andrici, reprezentantul firmei Nord Agrotehnica Brăieşti ce are în administrare 300 de hectare.

De cealaltă parte, conducerea Centrului Judeţean al APIA susţine că a închis campania de depuneri a cererilor de suprafaţă fără sancţiuni. Mai mult decât atât, un fenomen îmbucurător este comasarea terenurilor şi creşterea suprafeţelor de teren lucrate.

„ Noi am închis campania de primire a cererilor SAPS pe data 15 mai  fără sancţiuni. Gradul de depunere a cererilor pe sufaraţă este de 95%, diferenţa urmând să vină până pe data de 10 iunie. Sperăm că anul acesta va creşte suprafaţa, concluzie ce o putem trage din cifrele pe care le avem.  Asta înseamnă că numărul fermierilor s-a redus, în schimb s-a realizat un lucru deosebit, comasarea terenurilor. Chiar şi domnul Ministrul al Agriculturii care a vizitat judeţul la sfârşitul săptămânii, a rămas impresionat de supraţele de teren lucrate”, a declarat Liviu Zaharia, directorul Centrului Judeţean al APIA.

 

One thought on “Fermierii multumiţi de modul cum s-au primit cererile pe suprafaţa de teren la APIA Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *