Primarul Portariuc, lăsat baltă de consilieri la un proiect de rectificare bugetară

ovidiu portariuc consiliul local botosani1Consilierii locai ai PDL, PNL, PNŢCD şi PER au părăsit, luni, sala de şedinţe a Consiliului Local, la un proiect de rectificare a bugetului municipiului Botoşani. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi pentru a treia oară. Vineri, el a fost retras de pe ordinea de zi de primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, întrucât şedinţa de Consiliu Local s-a prelungit, iar în jurul prânzului trebuia să ajungă premierul Victor Ponta.

Primarul a convocat, luni, o şedinţă de îndată pentru a discuta pe marginea acestui proiect, însă consilierii PNL, PDL, PNTCD şi PER nu au vrut să asiste la şedinţă, iar cei din PSD au părăsit sala mai înainte, la şedinţa privind schimbarea viceprimarului Cosmin Andrei.

like facebook

Acum două luni de zile a fost introdusă pe ordinea de zi această rectificare de buget şi nu am găsit la această rectificare bugetară propuneri privind dezvoltarea municipiului„, a spus viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

În sală a rămas doar viceprimarul ales luni, Eugen Ţurcanu. Nemulţumit, primarul Portariuc a spus că subiectele de natură politică sunt prioritare pentru consilieri.

Sunt curios să văd când sunt dispuşi să voteze această rectificare. Se poate vorbi de un blocaj la nivelul Consiliului Local şi nu e de ieri, de azi. De aproape un an vorbim de un blocaj, de când PNL a ieşit din USL şi a făcut alianţă cu PDL şi scopul lor politic este să blocheze activitatea executivului, ca să nu se poată realiza nimic în municipiu. Cu toată opoziţia lor am reuşit să mişcăm lucrurile pe toate planurile„, a spus Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *