Florin Turcanu a inspectat lucrarile de la Manastirea Cosula

florin turcanu la cosulaFlorin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, a efectuat duminica obișnuitele vizite în teren, la una dintre cele mai importante obiective din județul Botoșani ce a intrat în reabilitare. Este vorba despre șantierul deschis de curând la Mănăstirea Coșula și unde se lucrează intens la infrastructură și la restaurarea obiectivului de patrimoniu cultural.

Constructorul și-a început treaba, sperăm ca lucrările să se deruleze conform graficului. Este o lucrare așteptată de toată lumea, iar după finalizarea lucrărilor, sperăm ca Mănăstirea Coșula să fie un punct de atracție și pentru mai mulți botoșăneni”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

like facebookValoarea totală a proiectului este de 19.004.526,83 lei și este finanțat în Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.1.- Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea și valorificarea obiectivului de patrimoniu național “Complex Monahal Coșula”, în vederea includerii acestuia în circuitul turistic cultural și religios și promovarea lui pentru atragerea turiștilor, contribuind la creșterea potențialului turistic și a gradului de atractivitate a județului Botoșani și a regiunii Nord- Est.

 Sursa> comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com