Biserica „Sfânta Treime” din Tudora sfinţită de un sobor de 17 preoţi şi diaconi în frunte cu IPS Teofan

teofan la slujba tudora 3Biserica „Sfânta Treime” din comuna Tudora a fost sfinţită, duminică, de un sobor de 17 preoţi şi diaconi în frunte cu Înalt PreaSfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Acesta este cel de-al treilea locaş de cult din comuna Tudora.

De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile. A fost prezent prefectul Costică Macaleţi, primarul comunei, Mihai Petria, dar şi parlamentarul Verginel Gireadă cu soţia, Aneta Gireadă, primar al comunei Mihai Eminescu. Curtea bisericii a fost aproape neîncăpătoare pentru credincioşi care s-au îngrămădit să asculte sfânta liturghie, să fie miruiţi şi binecuvântaţi, dar şi să treacă prin Sfântul Altar. Localnicii au pregătit ouă roşii, cozonac, dar şi sarmale care au fost oferite celor care au participat la slujbă, la final.

like facebookParohia Tudora 3 a fost înfiinţată în anul 2003, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Ctitorul bisericii este Ioan Vecliuc, un tudorean care a suportat cheltuielile necesare, fiind ajutat de câţiva credincioşi. Pictura în tehnica frescă a început în anul 2008, fiind executată de profesorul Nuţa Liche. Capeteasma a fost lucrată  la Târgu Neamţ, dar şi o parte din strane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *