Locuitorii comunei Vorona ameninţă cu proteste

primari la primaria botosaniLocuitorii comunei Vorona anunţă că vor declanşa proteste din cauza drumului judeţean care le străbate comuna şi care nu a fost terminat. Oamenii se plând că nu mai pot suporta praful provocat de circulaţia maşinilor. Mesajul a fost transmis, vineri, de primarul comunei Vorona, Aurel Ştefan, premierului Victor Ponta.  Primarul susţine că drumul judeţean Vorona-Vorona Mare-Joldeşti ieşire spre Suceava a fost realizat în proporţie de 70%.

Din 2007 este unul dintre cele mai tranzitate de maşini de mare tonaj care cară materiale de balastieră de pe valea Siretului în Botoşani. Anul trecut au venit vreo 60 miliarde lei şi au fost transferate în altă zonă a judeţului cu o bunăvoinţă sadică. Acum, am un memoriu de la vreo 50 de cetăţeni care cer aprobare pentru acţiuni de protest, pentru că nu mai pot suporta praful şi disconfortul pe care îl crează circulaţia autovehiculelor din 2007 încoace. Au făcut demersuri şi colegii parlamentari, dar nu reuşim să primim bani să îl terminăm. Vreau să vă rog în numele cetăţenilor, fie-vă milă de oamenii aceştia, care din 2007 suportă praf, suportă disconfort„, i-a spus primarul comunei Vorona premierului.

like facebook

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a răspuns că sunt alocate 38 miliarde lei vechi pentru acest drum.

Să sperăm că, Consiliul Judeţean se ocupă în mod serios să cheltuie aceşti bani şi dăm banii până la finalizarea drumului„, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *