Un primar cere sprijin de la Ponta pentru deschiderea Vămii Racovăţ

primari consiliul local botosani1Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu, a solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru redeschiderea Vămii Racovăţ. Acesta a acuzat faptul că investiţia de la vamă este blocată de ani de zile şi că acest punct are o importanţă deosebită pentru judeţul Botoşani.

„Avem nu doar argumente economice pentru acest punct de trecere a frontierei, ci şi de ordin social, istoric. Ştiţi, locfalităţile de peste graniţă-95% este populaţie românească. Vă rugăm din tot sufletul să rezolvaţi această problemă. Este construit în proporţie de 85%, dar este şi un fenomen negativ, ceva s-a întâmplat cu o licitaţie şi este problema altor organe de cercetare penală. Problema este în curtea Ministerului de Finanţe şi Direcţiei Generale a Vămilor, a declarat primarul comunei Pomârla.

like facebook

Premierul i-a promis primarului că se va implica în rezolvarea situaţiei. El a spus că se va întâlni cu ministrul Ucrainei.

Mă văd luna viitoare şi cu prim-ministrul Ucrainei, ca se termină şi cu alegerile, că trebuie sa avem acord bilateral. O să mă interesez”, a spus Victor Ponta.

Vama Racovăţ este închisă de patru ani pentru modernizare, însă firma din Bacău nu a mai reuşit să finalizeze investiţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *