Simpozionul transfrontalier ”Euroregiunea Prutul de Sus” a ajuns la a X-a ediţie

simpozion la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga BotosaniLiceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Botoşani găzduieşte, în aceste zile, ediţia jubiliară (a-X-a) a Simpozionului Transfrontalier ”Euroregiunea Prutul de Sus” organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Liceul Teoretic Petrunea și Gimnaziul Criva din Republica Moldova.

like facebookSala de festivități a liceului a devenit neîncăpătoare astăzi, la deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului care are tema ”Dezvoltare durabilă așezări – toponime geografice”. La cele două secțiuni ale evenimentului s-au înscris 11 elevi și 63 de cadre didactice din județele Botoșani, Suceava, Neamț și Iași, România, dar și  raioanele Briceni și Glodeni din Republica Moldova, respectiv Oprișeni din Ucraina. Conform tradiției, participanții la lucrările simpozionului vor realiza și aplicații practice în Bucovina și Maramureș.

simpozion la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga BotosaniLa festivitatea de deschidere a evenimentului au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale: profesorul Otilia Luca, inspector şcolar general adjunct, Ana Săvescu din partea Instituției Prefectului Botoşani și profesorul Constantin Cocerhan din partea Societății Geografice Române, Moldova de Nord.

Simpozionul a fost inițiat și este organizat în fiecare an de un grup de profesori de geografie din județul Botoșani coordonați de profesorul Mihai Poclid, autorul celei mai recente monografii a județului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *