Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui

mihai turcanu norica nicolaiVizitele lui Mihai Țurcanu, candidatul PNL pentru Regiunea de Nord-Est la euroalegerile din 25 mai, au continuat cu mai multe evenimente și întâlniri în județul Vaslui.

Aici, i s-a alăturat și europarlamentarul Norica Nicolai, cea care deschide lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Cei doi, însoțiți de președintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, vicepreședintele CJ, Corneliu Bichineț și candidatul Vasluiului la europarlamentare, Simona Polak, s-au întâlnit cu vasluienii în piața din Rădeni, comuna Dragomirești.

Mihai Țurcanu le-a vorbit producătorilor de legume prezenți despre necesitatea ca produsele autohtone să aibă acces mai ușor pe piețele de desfacere din România. Mihai Țurcanu le-a prezentat fermierilor din Vaslui și câteva dintre proiectele sale de sprijinire a agriculturii: suplimentarea fondurilor pentru microfinanțarea agriculturii în cadrul GAL-urilor, posibilitatea de asociere cu organisme similare din alte țări ale Uniunii Europene și implementarea în România a politicilor care sprijină direct mica producție agricolă.

”Vaslui se află în topul județelor din România cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, ceea ce-l face cel mai sărac județ din Regiunea de Nord-Est, la rândul său cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană. Vizita în anumite localități din județul Vaslui – Duda, Epureni și altele – m-au convins încă o dată că, în calitate de europarlamentari, trebuie să facem toate demersurile pentru a urca această regiune în clasament astfel încât să nu mai ocupe această rușinoasă ultimă poziție”, a declarat Mihai Țurcanu în cadrul vizitei în județul Vaslui.

Un prim pas pe care Mihai Țurcanu îl va face pentru a putea consulta constant populația din Vaslui este să-și deschidă aici un cabinet de europarlamentar.

like facebook

Delegația liberală a vizitat și localități care se confruntă cu problema explorării și exploatării gazelor de șist. Europarlamentarul Norica Nicolai a atacat, la Puiești, deciziile conducerii PSD a județului, la comada premierului Victor Ponta, de a da autorizații firmei americane care dorește să exploateze gazele de șist. Norica Nicolai și-a arătat îngrijorarea că localitatea Puiești ar putea deveni noua Pungești și a amintit că în cadrul Parlamentului European s-au făcut demersuri ca problema gazelor de șist să fie discutată transparent. În urma discuției cu liderii Miscării de Rezistență de la Pungesti, Norica Nicolai a declarat:

“Oamenii continuă bătălia lor împotriva explorării și exploatării gazelor de șist. Am discutat și cu primarul comunei Puiești, care va fi următoarea victimă a Guvernului Ponta și a Companiei Chevron, pentru că recent, pe 1 aprilie, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, dădea autorizația de explorare pentru o parcelă din extravilanul comunei Puiești. Acolo, deși cetățenii au cerut un referendum pentru a se pronunța cu privire la problema gazelor de șist și au existat decizii ale CL în acest sens, acestea au fost atacate în Contencios administrativ de Prefecturã. Ce se întâmplă aici în legăturã cu acest subiect, este emblematic pentru comportamentul duplicitar al PSD, care atunci când a avut nevoie de voturi, în campania electorală, era prin aleșii locali în fruntea mitingurilor și marșurilor împotriva acestor proiecte. Astăzi, aceiași aleși locali, împreună cu Victor Ponta, sunt mari susținători ai acestui proiect.”

La Vaslui, Norica Nicolai a atacat și pactul de coabitare dintre Victor Ponta și Traian Băsescu, pact care are o singură miză: să scârbească populația până când o îndepărtează de dreptul de vot, astfel încât „România să fie dominată de un gen de formulă politică totalitară, dictatorială”.

Tot la Vaslui au fost prezenți și secretarul general al PNL, Rareș Mănescu, alături de deputatul Dan Motreanu. Împreună cu liderii PNL Vaslui și cu secretarul general regional, Mihai Țurcanu, aceștia au susținut o ședință organizatorică pentru ziua votului.

Sursa. comunicat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *