Proiectul liberalilor privind sustinerea financiara din bugetul local a cheltuielilor comune nu a primit viza de legalitate

apostu secretar primaria botosaniProiectul de hotarare initiat de consilierii PNL cu privire la masurile de sustinere financiara din bugetul local a cheltuielilor comune cu energia termica, precum si a cheltuielilor comune cu apa-canal si gunoi menajer nu a primit viza de legalitate a secretarului Primariei, Ioan Apostu. Acesta a declarat, vineri, in sedinta de Consiliu Local, ca acest proiect nu este legal, mai ales la subventionarea gunoiului menajer, intrucat, sustine el, nu exista cota parte de cheltuieli comune. Potrivit lui Apostu, clasificatia bugetara, in vigoare la aceasta data, nu permite efectuarea de cheltuieli din bugetul local pentru plata cheltuielilor comune aferente serviciilor comunitare de utilitati publice.

Demersul consilierilor liberali ar primi o solutie favorabila, a adaugat acesta, doar in cazul modificarii cadrului legislativ actual, in sensul in care sa permita administratiilor locale suuportarea unor astfel de cheltuieli din bugetul public.

like facebook

Secretarul primariei a mai spus ca in cazul in care hotararea va fi adoptata in forma din proiect nu o va contrasemna.

Consilierul Mihai Tincu a spus ca proiectul este unul politic, in timp ce alti consilieri, printre care si din grupul PDL, au declarat ca nu sunt de acord ca din bugetul local sa se plateasca cheltuielile comune.  Iritat, consilierul Tincu a spus:

„Ati spus ca nu sunteti de acord cu subventia, dar de ce ati mai propus”, a spus Tincu.

 

One thought on “Proiectul liberalilor privind sustinerea financiara din bugetul local a cheltuielilor comune nu a primit viza de legalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *