Portariuc: „Țurcanu vrea să deturneze inițiativa cetățenească privind scutirea de la plata încălzirii pe spațiile comune”

primar ovidiu portariuc botosaniPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, anunță că reprezentanții PNL și PDL din Consiliul Local intenționează să deturneze inițiativa cetățenească pentru preluarea de către Primărie a plăților pentru încălzirea spațiilor comune din blocurile de locuințe. Majoritatea PNL-PDL a inițiat o contra-propunere de hotărâre de Consiliu Local, cu același obiect, în care au introdus deliberat un viciu de legalitate, astfel încât Prefectul să fie obligat să o anuleze pe motiv că nu respectă legile în vigoare.

Domnul Florin Țurcanu a recurs la o strategie foarte abilă de manipulare a cetățenilor. Dânsul pretinde că PNL îi sprijină pe botoșăneni să le reducă factura la încălzire, dar de fapt introduce cu bună știință un viciu de legalitate în proiectul consilierilor liberali, pentru ca acesta să fie ulterior anulat de către Prefect. În realitate, domnul Țurcanu știe foarte bine că proiectul PNL este ilegal și nu va putea fi aplicat niciodată. Singurul său scop este să viruseze inițiativa cetățenească de strângere de semnături pentru proiectul pe care l-am propus privind preluarea de către Primărie a plăților pentru încălzirea spațiilor comune”, a declarat primarul municipiului Botoșani.

Președintele PNL Botoșani, Florin Țurcanu, a anunțat recent că reprezentanții PNL și PDL vor promova în Consiliul Local un proiect de hotărâre cu un conținut similar celui inițiat de primar, care deja a primit peste 3.600 de semnături din partea cetățenilor. Spre deosebire de proiectul primarului, cel inițiat de liberali conține mai multe vicii de legalitate, după cum au semnalat și experții din Primărie: „Din perspectiva legislației specifice serviciilor comunitare de utilități publice, proiectul de hotărâre [proiectul prezentat de PNL – n.n] privind unele măsuri de susținere financiară din bugetul local a cheltuielilor comune cu energia termică, precum și a cheltuielilor comune cu apa-canal și gunoi menajer apare ca fiind nelegal. (…) În concluzie, pe forma prezentată a proiectului de Hotărâre, nu voi acorda avizul de legalitate iar în cazul în care hotărârea va fi adoptată în forma din proiect nu o voi contrasemna”, se arată în finalul opiniei exprimate de către secretarul municipiului, Ioan Apostu.

În aceste condiții, primarul Portariuc a anunțat că va continua campania strângere de semnături pentru promovarea în Consiliul Local a proiectului care îi va scuti pe locuitorii municipiului să plătească încălzirea spațiilor comune din blocurile de locuințe.

Iată că e bine că am continuat strângerea de semnături după anunțul domnului Țurcanu că PNL va iniția un proiect asemănător în Consiliul Local. S-a dovedit că presupusele bunele intenții ale domnului Țurcanu urmăreau de fapt o mare păcăleală a botoșănenilor, pentru a putea da vina apoi pe PSD. Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat și care vor semna proiectul pe care l-am propus și îi asigur că vom merge mai departe indiferent de șicanele Alianței Răului PNL-PDL din Consiliul Local”, a încheiat Portariuc.

Sursa: Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *