Circ politic la Botoşani, cu ameninţări, interlopi şi plângeri penale. Portariuc: Este huliganism politic

Ovidiu portariuc cu poza agresorilor PDLUn nou scandal între PSD şi PNL-PDL care a izbucnit, miercuri, se lasă cu plângeri penale. O echipă din Primăria Botoşani, coordonată de viceprimarul Cosmin Andrei şi care avea programată o întâlnire cu cetăţenii la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” a degenerat într-un scandal monstru. Viceprimarul Cosmin Andrei trebuia să se întâlnească, miercuri după amiază, cu câţiva zeci de cetăţeni din zonă, însă accesul în şcoală nu le-a fost permis după ce viceprimarul Cătălina Lupaşcu, care a aflat de întâlnire, a solicitat conducerii unităţii de învăţământ să nu permită desfăşurarea de acţiuni politice în şcoală. În momentul în care, susţine viceprimarul Cosmin Andrei, dorea să facă cale întoarsă, văzând în zonă şi echipa de la PNL-PDL, a fost ameninţat de viceprimarul Cătălina Lupaşcu şi directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, iar persoanele care îi însoţeau pe cei doi i-au adresat injurii. Cosmin Andrei spune că astfel de întrevederi cu cetăţenii se desfăşoară de aproape un an şi nu au caracter politic.

like facebook

Am avut programată de aproximativ o săptămână o întâlnire cu cetăţenii din zonă pentru a discuta probleme edilitare. Împreuă cu colegii mei (directorul Directiei Dezvoltare şi un consilier al primarului) ne-am deplasat la Liceul Pedagogic, însă am fost anunţat de doamna directoare că aceasta întâlnire nu va avea loc pentru că nu există o adresă scrisă şi am fost neplăcut surprins să aflu că în zonă erau colegii mei. Domnul Eugen Turcanu, împreună cu doamna Lupaşcu şi alte persone din cele două partide politice au mobilizat cetăţenii în stare de ebrietate, care ne-au adresat injurii, ne-au adresat ameninţări. Nu vă pot reproduce ce am trăit în acele momente. Am fost şicanaţi. Aceste ameninţări nu sunt pentru prima dată„, a spus Cosmin Andrei.

eugen  turcanu la intalnirea pedagogic

El spune că în urma acestei întâmplări va face plângere penală împotriva viceprimarului Cătălina Lupaşcuşi cel mai probabil a lui Eugen Ţurcanu.

Se vede că avem de-a face cu un grup organizat care încearcă să deturneze şi să mă ameninţe să nu-mi pot desfăşura activitatea şi să mă pot întâlni cu cetăţenii. Au fost ameniţări verbale şi domnul director (nr. Eugen Ţurcanu) striga după mine. Am plecat de acolo pentru că era o situaţie jenantă„, a mai spus Cosmin Andrei.

În urma incidentului de miercuri, primarul Ovidiu Portariuc a cerut liderilor celor două partide politice să ia atitudine şi măsuri în acest caz.

Lucrurile se precipită şi liderii din cele două partide trec la un blocaj la nivel fizic, în stradă, astfel încât să împiedice desfăşurarea activităţilor executivului. Lucrurile iau o turnură periculoasă din punctul meu de vedere şi fac apel la liderii celor două partide să ia măsuri în urma acestui caz. Din punctul meu de vedere, este vorba de huliganism politic. Este imaginea prin care domnul director Eugen Ţurcanu, alături de persoane dubioase, interlopi din Botoşani, şi doamna viceprimar Cătălina Lupaşcu, deşi ştiau că există această întâlnire programată cu cetăţenii au împiedicat desfăşurarea acestei întâlniri cu cetăţenii pentru a le prelua problemele. Au fost agresaţi verbal cu injurii de cetăţenii prezenţi acolo, aflaţi în stare de ebrietate, a fost blocat accesul în sala în care urma să aibă loc întâlnirea. Vreau să atrag atenţia publică asupra comportamentului domnului Eugen Ţurcanu, care nu este la prima abatere de acest gen„, a spus Portariuc.

Potrivit primarului, Ţurcanu a ameninţat şi personalul din Primăria Botoşani, dar şi pe el.

După acest comportament violent şi anturajul interlop, din punctul meu de vedere, atrag atenţia publică asupra domnului director, iar în această sesizare pe care o vom face pentru a identifica toate persoanele care au participat acolo şi care au comis o infracţiune, şi anume au împiedicat desfăşurarea unui act administrativ de către cei desemnaţi în mod legal să o facăm, vom lua măsura ca Poliţia locală să asigure toate condiţiile necesare desfăşurării unui act administrativ în municipiu”, a adăugat Portariuc.

One thought on “Circ politic la Botoşani, cu ameninţări, interlopi şi plângeri penale. Portariuc: Este huliganism politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *